ΑΣΠΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Κοινωνικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης διοργάνωσε το 11ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Δημογραφική πρόκληση, ο ρόλος των πολύτεκνων οικογενειών και το μέλλον της Ευρώπης» στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου χαιρέτησαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και της επιστημονικής κοινότητας διά ζώσης και διαδικτυακά. Παρευρέθηκαν εξειδικευμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι με τις εισηγήσεις τους ενημέρωσαν για το θεσμό της οικογένειας και το μέλλον του στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για θέματα δημογραφικής πολιτικής, για την προσφορά της ΑΣΠΕ, για τους κινδύνους και τις προκλήσεις των πολύτεκνων οικογενειών σήμερα.
Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Τζουλάκης Σταύρος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χρηστάκης Μιχάλης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης Γιατζίδης Παναγιώτης, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Ιωακειμίδης Γιώργος και η ψυχολόγος της Κοινωνικής Υπηρεσίας και υπεύθυνη του Γραφείου Υποστήριξης της Οικογένειας, Κωνσταντινίδου Μαρίνα.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου απονεμήθηκε τιμητικό Δίπλωμα στο Δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη για την ένταξη της πόλης μας ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου των φιλικών προς την οικογένεια πόλεων. Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νέας Σμύρνης Χρηστάκης Μιχάλης παρουσίασε εισήγηση με τις βέλτιστες πρακτικές στήριξης της οικογένειας στους ΟΤΑ. Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο παράδειγμα του δήμου Νέας Σμύρνης παρουσιάζοντας οπτικοακουστικό υλικό με τις δράσεις που γίνονται στο Δήμο μας και έχουν στόχο την κοινωνική συνοχή και υποστήριξη των οικογενειών στην καθημερινότητά τους. Η παρουσίαση των δράσεων του Δήμου Νέας Σμύρνης έτυχε των θετικών σχολίων των συνέδρων, οι οποίοι επεσήμαναν ότι ο Δήμος μας αποτελεί θετικό παράδειγμα προς μίμηση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Πηγή
Author: NS Admin

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα