«Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο» Τηλεδιάλεξη για τους ψηφιακούς κινδύνους (10/3)

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο»

Αναγνωρίζουμε και αντιμετωπίζουμε τους ψηφιακούς κινδύνους

Στην εποχή μας, όπου η πλοήγηση στο διαδίκτυο έχει μετατραπεί σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, η ορθή χρήση του είναι το μεγάλο «στοίχημα», ώστε οι χρήστες να μπορούν να αναγνωρίζουν και να αποφεύγουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Για το σκοπό αυτό, το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Παύλου Μελά και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης διοργανώνουν την 1η Διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο».

Εισηγητής της τηλεδιάσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 και ώρα 19:00 – 20:30, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom, θα είναι ο συμπολίτης μας Αθανάσιος Κανάκης, Αξιωματικός Ειδικών Καθηκόντων Υγειονομικού – Ψυχολόγος Ελληνικής Αστυνομίας και μέλος της Ομάδας Διαπραγματευτών, Εκπαιδευτής και Καθηγητής Ψυχολογίας και Διαχείρισης Κρίσεων, στον οποίο έχουν απονεμηθεί ηθικές αμοιβές και τιμητικά διπλώματα.

Στο πλαίσιο του webinar, ο κ. Κανάκης θα μιλήσει για το φαινόμενο του ψηφιακού αναλφαβητισμού και τις επιπτώσεις του σε προσωπικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, θα εξηγήσει γιατί η τεχνολογική αγωγή και εκπαίδευση είναι τόσο σημαντικές στις μέρες μας και θα παρουσιάσει τις «παγίδες» που κρύβει το διαδίκτυο, ιδιαίτερα για παιδιά και εφήβους. Επίσης, θα εστιάσει στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που προκύπτουν από την πλοήγησή μας και θα δώσει χρήσιμες συμβουλές ώστε, ως σωστά ενημερωμένοι χρήστες, να περιηγούμαστε με ασφάλεια και μακριά από ψηφιακές «κακοτοπιές».

Η παρακολούθηση της τηλεδιάσκεψης είναι δωρεάν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom. Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων (100 άτομα) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης θα δοθεί χρόνος για τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Πως θα δηλώσετε συμμετοχή

Για τη συμμετοχή σας στο webinar, θα πρέπει να στείλετε ένα email στο [email protected] με τίτλο «Σεμινάριο 1ο» μέχρι την Τρίτη 9 Μαρτίου. Θα λάβετε ένα απαντητικό email με το σύνδεσμο και τις οδηγίες για να παρακολουθήσετε το διαδικτυακό σεμινάριο. Αν επιθυμείτε να λάβετε βεβαίωση παρακολούθησης, παρακαλούμε να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο email που θα αποστείλετε.

Περισσότερες Πληροφορίες

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

T: 2313 302808 Αναστασία Μήλιου, 2313 302831 Φωτεινή (Τίνα) Σουσουράδα

Mail: [email protected]

Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα