“Ασφαλίστηκε” το δημοτικό κτήριο των πρώην Σφαγείων

ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΟΔΟΥ ΑΝΤΩΝΗ Β. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ
Προστατεύεται οριστικά το δημοτικό κτήριο των πρώην Σφαγείων

Με προσωπική μέριμνα του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη, ολοκληρώθηκε χθες, 13η Απριλίου 2021 και ώρα 5η απογευματινή, η «ασφάλιση» του δημοτικού ιστορικού κτηρίου των πρώην Σφαγείων.
Κατόπιν της μηνυτήριας αναφοράς που υπέβαλε ενώπιον του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, την 8η Απριλίου 2021, σύμφωνα με την οποία απαιτείτο η άμεση άρση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατούσε στο επί της οδού Αυστραλίας ιστορικού δημοτικού ακινήτου των πρώην Σφαγείων, Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΟΔΥ, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Υπουργείο Πολιτισμού, συνεργάστηκαν άψογα με το Δήμο Ρόδου, για την εκκένωση του χώρου και τη σφράγισή του, κατά περίπτωση των αρμοδιοτήτων τους.

Σύμφωνα με την οδηγία του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη, περί άμεσης αποκατάστασης της νομιμότητας επί του παραπάνω δημοτικού ακινήτου και σε συνεργασία του στελεχιακού δυναμικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και του Λιμενικού Σώματος με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανο Ι. Δράκο, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης του κτηρίου των πρώην Σφαγείων την 13η Απριλίου 2021 και ώρα 8η πρωινή, με ιδιαίτερη μέριμνα και σεβασμό στον άνθρωπο. Οι παράνομα διαμένοντας στο δημοτικό κτήριο, υποβλήθηκαν σε συνεργασία με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ μεταφέρθηκαν σε κατάλληλο διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο τους παρέχεται στέγη, τροφή και καταλληλότερες συνθήκες διαβίωσης.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προσόδων και Ενεργειακών Επενδύσεων Τηλέμαχος Καμπούρης, μερίμνησαν για τη σίτιση αυτών, ενώ με την ολοκλήρωση της εκκένωσης του κτηρίου και ώρα 09:30 πμ., προχώρησαν με ειδικό συνεργείο στην απολύμανση του χώρου. Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, σε συνεργασία με το υπαλληλικό προσωπικό της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων, καθώς και συνεργατών του, ξεκίνησαν την απομάκρυνση βαρέων αντικειμένων εντός και περιμετρικά του κτηρίου. Κατόπιν οι ίδιοι, σε άριστη συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, «ασφάλισαν» όλες τις εισόδους, τα παράθυρα και τις πιθανές οδούς διέλευσης εντός αυτού. Οι εργασίες «σφράγισης» του κτηρίου ολοκληρώθηκαν την 6η απογευματινή.


Σε περαιτέρω συνεργασία του Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου με την  Αντιδήμαρχο Επιχειρησιακής Λειτουργίας και Καθημερινότητας του Πολίτη Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου, καθώς και συνεργατών του Αντιδημάρχου, με φορτωτές και φορτηγά, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός περιμετρικά και εντός του κτηρίου, για περαιτέρω απομάκρυνση συγκεντρωθέντων απορριμμάτων. Οι εργασίες συνεχίζονται και σήμερα, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος της εβδομάδας, λόγω του αυξημένου όγκου τους. Συνεργεία εργάζονται αδιάκοπα από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και αργά το απόγευμα.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης, δήλωσε σχετικά:
«Σήμερα, δίδεται οριστική λύση σε ένα πρόβλημα ετών, που ταλάνιζε την κοινωνία της Ρόδου, αλλά και τους ίδιους τους διαμένοντες παρανόμως εντός του δημοτικού κτηρίου των πρώην Σφαγείων υπό μη κατάλληλες συνθήκες. Σήμερα – με τη συνεργασία όλων – προσφέρονται καταλληλότερες συνθήκες διαβίωσης σε αυτούς τους ανθρώπους, δίδεται οριστική λύση σε ένα χρονίζων πρόβλημα και η Ρόδος και οι δημότες της, διατηρούν το αναφαίρετο δικαίωμά τους να αποκαταστήσουν και να απολαύσουν – με την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών – ένα ιστορικό κτήριο».

Με την αρωγή της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου και της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ρόδου, που βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο, θα καθαιρεθούν επιπλέον όλα τα παραπήγματα που παρανόμως είχαν στηθεί εντός και στο όπισθεν μέρος του κτηρίου, ενώ με την ολοκλήρωση των εργασιών θα ξεκινήσει και η διαδικασία σύνταξης μελέτης για την αποκατάσταση του κτηρίου.
Στο χώρο, κατόπιν αιτήματος του Αντιδημάρχου, βρίσκεται προληπτικά και όχημα με προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου. Εκεί βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη Γιάννης Καμπούρης, προκειμένου να στηρίξει εμπράκτως την πρωτοβουλία του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη και τις ενέργειες του Αντιδημάρχου Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου.


Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, βρισκόμενος ακόμη στο χώρο, συντονίζοντας και εποπτεύοντας την εκτέλεση και ολοκλήρωση διαδικασιών και εργασιών, δήλωσε σχετικά:
«Προσωπικά, θέλω πρώτιστα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη, για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, τη στήριξη και την άριστη συνεργασία μας.
Το τι κάναμε σήμερα εδώ, σε μία μόλις ημέρα, μέσα σε λίγες ώρες, το γνωρίζουν οι πολίτες. Αγαπάμε τον τόπο μας και το συναίσθημα αυτό είναι ανεξάντλητο και ακούραστο.

Ευχαριστώ και ευχαριστούμε από καρδιάς τους Αντιδημάρχους Τηλέμαχο Καμπούρη, Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου και Γιάννη Καμπούρη.
Ευχαριστώ και ευχαριστούμε με κάθε ειλικρίνεια το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τους ανθρώπους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Πολιτισμού και συγκεκριμένα τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου Γεώργιο Καρυδάκη, της Υπηρεσίας Δόμησης και φυσικά τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ευχαριστώ τέλος τους συνεργάτες μου, που αυτοί και εάν είναι ακούραστοι».


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα