Αφγανιστάν: Πρώην πεζοναύτης μετέφερε στη Βρετανία 173 σκύλους και γάτες

Ένας πρώην Βρετανός πεζοναύτης που διατηρούσε καταφύγιο ζώων στην Καμπούλ έφυγε από το Αφγανιστάν με ναυλωμένο αεροπλάνο παίρνοντας μαζί του 173 σκυλιά και γάτες.

Ο Πολ «Πεν» Φάρτινγκ και τα ζώα του απογειώθηκαν από την Καμπούλ αργά το προηγούμενο Σάββατο, με το αεροπλάνο να προσγειώνεται με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Χίθροου, στο Λονδίνο

Ωστόσο, η διαδικασία της μεταφοράς τους από την Καμπούλ, χαρακτηρίστηκε από πολλές δυσκολίες, ενώ είχαν προηγηθεί πιέσεις του πρώην πεζοναύτη, προκειμένου να ναυλωθεί αεροπλάνο για το συγκεκριμένο σκοπό.

Τελικά δόθηκε το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας, Μπεν Ουάλας, να ανακοινώνει ότι θα επιτραπεί η αεροπορική απομάκρυνση των ζώων που φρόντιζε στο καταφύγιο Nowzad ο πρώην πεζοναύτης.

Το ιδιωτικό αεροπλάνο που ναυλώθηκε κατόπιν δωρεών τελικά κατάφερε να μεταφέρει με ασφάλεια στη Βρετανία τα ζώα, αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης. Σχεδόν 200 ζώα -γάτες και σκύλοι- θα πρέπει τώρα να τεθούν σε καραντίνα.

«Οι σκέψεις μας προς το παρόν είναι με το προσωπικό μας και τους πολλούς ανθρώπους και ζώα που επίσης έχουν μείνει πίσω. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σελίδα του καταφυγίου στο Facebook.

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα