Βέροια: Χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο και έπαιζε μπουζούκι

Ο Δημήτρης Κύρτσος βρέθηκε πρόσφατα στο χειρουργείο, για επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο κεφάλι και παλιές λαϊκές επιτυχίες κατέκλυσαν τους διαδρόμους του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ καθώς έπαιζε μπουζούκι σε όλη τη διάρκεια του χειρουργείου.

Όπως εξηγεί ο 37χρονος από τη Βέροια, η ιδέα να έχει μαζί στην επέμβαση το αγαπημένο του μουσικό όργανο, ήρθε όταν είδε άλλους ασθενείς στο εξωτερικό σε ανάλογα χειρουργεία στον εγκέφαλο, να παίζουν μουσική.

«Βλέποντας βίντεο στο YouTube αντίστοιχων επεμβάσεων, είδα έναν άνδρα να χειρουργείται παίζοντας κιθάρα και κάποιον άλλον να παίζει βιολί την ώρα της εγχείρησης. Σκέφτηκα “γιατί όχι κι εγώ;”. Το πρότεινα στον γιατρό μου, αλλά δεν ήταν δυνατόν εκείνη τη χρονική στιγμή», εξηγεί Κύρτσος.

Λίγο καιρό αργότερα, ωστόσο, και ενώ η επανεμφάνιση του όγκου τον οδήγησε και πάλι στο χειρουργείο του ίδιου νοσοκομείου, έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και συνεννοήσεις ώστε αυτή τη φορά να μην μπει στο χειρουργείο μόνος, αλλά με την παρέα του αγαπημένου του μουσικού οργάνου.

Οι έμπειροι και καταξιωμένοι γιατροί του ΑΧΕΠΑ έκαναν το χειρουργείο μετά μουσικής. Όπως εξηγεί ο ίδιος, δεν ήταν σε ολική νάρκωση, πράγμα που σημαίνει ότι είχε τις αισθήσεις του, επιλέγοντας για πρώτο τραγούδι το «Μαυρομάτα μου», το οποίο αφιέρωσε στη σύζυγό του.

Σε βίντεο που κατέγραψε κάμερα στημένη στο χώρο, φαίνεται ο Δημήτρης Κύρτσος να παίζει μπουζούκι ξαπλωμένος στο χειρουργικό κρεβάτι, την ώρα που στο μόνιτορ πίσω του, προβάλλονταν όλες οι λεπτομέρειες της απαιτητικής και πολύωρης επέμβασης.

«Το να χειρουργείται κάποιος ασθενής με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή να έχει επικοινωνία και να συνομιλεί με τους γιατρούς την ώρα εκείνη, είναι κάτι το οποίο γίνεται εδώ και τουλάχιστον 14 χρόνια στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ», δήλωσε ο νευροχειρουργός, αναπληρωτής Καθηγητής Νευροχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Νικόλαος Φόρογλου, που τον χειρούργησε.

«Πρόκειται για μια τεχνική που εξασφαλίζει τη μέγιστη εξεύρεση των όγκων του εγκεφάλου, με την ταυτόχρονη διατήρηση των απαραίτητων λειτουργιών του», συμπλήρωσε.

Στην περίπτωση του 37χρονου μουσικού, οι γιατροί είχαν τη δυνατότητα να αντλούν πληροφορίες για τη λειτουργία του εγκεφάλου του, εκτός από την απόκρισή του στις ερωτήσεις που γίνονται σε τέτοιου είδους χειρουργεία, και από τον τρόπο που εκτελούσε τα μουσικά κομμάτια που είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του. Βλέποντας ότι έπαιζε με απόλυτη ακρίβεια, λάμβαναν την καλύτερη απόδειξη πως όλα πήγαιναν καλά.

«Ελπίζω να άρεσε στους γιατρούς που ήταν μέσα στο χειρουργείο η μουσική μου. Τους οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ», λέει με συγκίνηση ο 37χρονος, που ανυπομονεί να δώσει ένα ρεσιτάλ μπουζουκιού με καλεσμένους τους γιατρούς του, όχι στο χειρουργείο, όπως λέει, «αλλά σε κέντρο διασκέδασης όταν με το καλό ξαναπιάσει δουλειά».

Ο Δημήτρης Κύρτσος ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι σε ηλικία 8 ετών. Στα 15 του άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά, συμμετέχοντας σε μουσικά σχήματα, σε διάφορες πίστες της Βόρειας Ελλάδας, ενώ για αρκετό χρονικό διάστημα συμπαρουσίαζε τηλεοπτική μουσική εκπομπή σε τοπικό κανάλι της Θεσσαλονίκης.Την τελευταία περίοδο ωστόσο απέχει από τις ζωντανές εμφανίσεις, λόγω του κλεισίματος των νυχτερινών κέντρων και της περιπέτειας της υγείας του, ωστόσο παραδίδει μαθήματα μουσικής.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα