Βοηθάμε τους αδέσποτους φίλους μας να αντέξουν στο κρύο

Πολλά αδέσποτα ζώα που ζουν είτε στον δρόμο, είτε σε ανοιχτούς χώρους, είτε σε καταφύγια, δυσκολεύονται να αντέξουν στο κρύο και είναι χρέος όλων μας να τα βοηθήσουμε.

Καλούμαστε όλοι να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο τώρα.

Μακάρι να γινόταν να σωθούν όλα τα αδέσποτα ζώα στον κόσμο και να μην υπάρχει ποτέ ξανά αδέσποτο στο δρόμο. Στο χέρι μας είναι να γίνει κι αυτό!

Ωστόσο, με λίγη προσπάθεια και συμπόνια, ένα άτομο μπορεί να βοηθήσει τουλάχιστον ένα αδέσποτο ζώο μέσα στις σκοτεινές, κρύες ημέρες του χειμώνα.

Πέρα από το νερό και την τροφή, η προστασία από το κρύο και τον παγετό κρίνεται επιβεβλημένη. Η δημιουργία ενός ζεστού καταλύματος θα βοηθήσει πολύ τους μικρούς μας φίλους να ανταπεξέλθουν στη βαρυχειμωνιά.

Καλούμε όλους τους φιλόζωους να βοηθήσουν με οποίον τρόπο μπορούν τα αδέσποτα της γειτονιάς τους και να τους προσφέρουν απλά πράγματα που θα τα βοηθήσουν να επιβιώσουν. Το ιδιο μπορουν να κανουν, ενισχυοντας το εργο διασωσης των εθελοντων που διαχειρίζονται το καταφυγιο της περιοχης τους.

Βοηθάμε τους αδέσποτους φίλους μας

-Κουτιά : Χάρτινα ή ξύλινα κουτιά, μονώνουν το κρύο και αποτελούν ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα. Αν μπορείτε βάλτε μέσα κι ένα κουβερτάκι.

-Κονσέρβες : Οικονομική λύση φαγητού για τα αδέσποτα της γειτονιάς. Βοηθάει επίσης τα υπερήλικα ζώα να την καταναλώνουν πιο εύκολα.

-Αν δείτε κάποιο ζώο σε κακή κατάσταση, χτυπημένο ή ταλαιπωρημένο, απευθυνθείτε άμεσα στην πιο κοντινή φιλοζωική οργάνωση ή σε κτηνίατρο.

-Αφήστε μπολ με φαγητό και νερό σε σημεία που δεν πρόκειται να ενοχλήσουν τους γείτονες σας.

-Κάντε έλεγχο στην μηχανή του αυτοκινήτου σας πριν το βάλετε μπροστά. Ειδικά οι γάτες ψάχνουν καταφύγιο σε τόσο ζεστά μέρη.

Επίσης, μπορείτε να καταγράψετε με φωτογραφίες και βίντεο τις αντίξοες συνθήκες διαβίωσης των ζώων, και να τις στείλετε σε σελίδες και ομάδες στα social media, για να συνδράμουμε ολοι μαζί υπερ της ευζωιας τους.

Τέλος, οι πλειοψηφία πλέον των Δήμων της χώρας διαθέτουν κοινωνική ευαισθησία και τμήμα Αδέσποτων Ζώων, όπου μπορείτε να απευθυνθείτε.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, για παράδειγμα, δια της Πενταμελούς Επιτροπής Αδέσποτων Ζώων που έχει συστήσει και σε συνεργασία με τα Φιλοζωικά σωματεία της πόλης, βρίσκεται σε εγρήγορση!

Είναι εκεί για να στειρώνουν, να περιθάλπουν και να φροντίζουν τους μικρούς μας τετράποδους φίλους. Από σεβασμό κι αγάπη προς τα αδέσποτα κατασκευάζουν αυτοσχέδια σπιτάκια για την προστασία τους από το κρύο. Μέχρι να έρθουν τα σπιτάκια που ο Δήμος θα παραγγείλει είναι μια σημαντική βοήθεια.

Τις μέρες αυτές είμαστε δίπλα στα αδέσποτα περισσότερο από ποτέ. Οι εθελοντές σιτιστές μπορούν να παίρνουν τροφή από το Γραφείο Αστικής Πανίδας (Σινώπης 17) που μόλις άνοιξε καθώς και βεβαιώσεις (από το Δημαρχείο) που θα διευκολύνουν τη μετακίνησή τους για την παροχή βοήθειας και σίτισης» επισημαίνει η Αντιδήμαρχος, Υπεύθυνη για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου μας, Κλαίρη Δεληγιάννη.

Για κάθε συνεννόηση μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με την Αντιδήμαρχο στο 213 2025936.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ! Δύο Τυχεροί από 1 αντίτυπο Εγώ μιλάω ακόμα γι’ Αγάπη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!!

Δύο Τυχεροί θα κερδίσετε

από 1 αντίτυπο ́του βιβλίου:

«Εγώ μιλάω ακόμα γι’ Αγάπη»

Του ποιητή Απολλώνιου Γκλαβα

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Πηγή
Author: Chrisa Sarantopoulou

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα