«Γίνε ο ξεναγός σου!» από το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας | Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας | Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου

-Δωρεάν θεατροπαιδαγωγικό & κινηματογραφικό εργαστήριο, 12-18 Ιουλίου, στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας

Θες να ζήσεις τον παλμό του παιχνιδιού και της ομαδικής δημιουργίας; Θες να παίξεις θέατρο, ανακαλύπτοντας τα μυστικά του πιο μυθικού αρχαίου τόπου; Το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας σου δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχεις στο πιο ευρηματικό παιχνίδι του καλοκαιριού!

Με όχημα το θέατρο, τις τεχνικές του κινηματογράφου και του animation και φυσικά την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, έφηβοι και ενήλικες δημιουργούν το πιο καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα στην Ελλάδα! Πρόκειται για έναν παιχνιδιάρικο ψηφιακό οδηγό ξενάγησης για τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω εφαρμογής (application) για κινητά τηλέφωνα, που απευθύνεται σε εφήβους. Ένα ταξίδι στο χρόνο και την αρχαιότητα, μέσα από τη δική σου φρέσκια ματιά! Μια σύγχρονη προσέγγιση στην «μυθολογία» των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας, την κοινωνική και φιλοσοφική τους διάσταση.

Η διαδρομή μας ξεκινάει μέσα από δύο εργαστήρια θεάτρου που θα πραγματοποιηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, κατά τη διάρκεια των οποίων θα δημιουργηθούν εικόνες, αναπαραστάσεις και δρώμενα, υπό την καθοδήγηση των ηθοποιών-εμψυχωτών Αγγελικής Τόμπρου, Στάθη Κόικα, Ελευθερίας Κουή και Μανώλη Μαυροματάκη. Παράλληλα τα παιδιά, που θα πλαισιώσουν τη δημοσιογραφική ομάδα «Zizanio News» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους και της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio με υπεύθυνη την Ηρώ Ρήγα, θα κινηματογραφήσουν τις δράσεις και θα καλύψουν δημοσιογραφικά όλο το πρόγραμμα.

Το υλικό που θα προκύψει θα τροφοδοτήσει δύο εργαστήρια animation (ένα εργαστήριο stop motion με τεχνικές cutout animation και animation με πλαστελίνη και ένα εργαστήριο motion capture) με υπεύθυνο τον Δρ. Σπύρο Σιάκα και τους σπουδαστές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Animation του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο το φθινόπωρο. Στο δημιουργικό κομμάτι προστίθεται ο σκιτσογράφος-γελοιογράφος Δημήτρης Κορδαλής, ενώ το σχεδιασμό του application έχει αναλάβει ο Βασίλης Λίβανος. Τέλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας, συνθέτης Θοδωρής Αμπαζής, θα συνθέσει  πρωτότυπη μουσική η οποία θα «ντύσει» τον οδηγό.

Η σύλληψη της ιδέας και το σενάριο είναι της θεατροπαιδαγωγού Αγγελική Τόμπρου. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και εντάσσεται στο Θέατρο των Πολιτών του Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο ξεκίνησε πέρυσι με το εργαστήριο «Ένα Φάρμακο».

Ο πρώτος κύκλος των θεατρικών και κινηματογραφικών εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 12 έως την Κυριακή 18 Ιουλίου και ώρες 10:00-13:00, στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Την προσέλευση των συμμετεχόντων θα διευκολύνει λεωφορείο από τον Πύργο, ενώ θα τηρηθούν αυστηρά μέτρα Covid-19.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (ΚΕΔΑΟ) και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας (Ζ΄ΕΠΚΑ).

Μπορούν να συμμετέχουν έφηβοι από 12+, φοιτητές, ενήλικες που αγαπούν το θέατρο

Aπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο [email protected] (ονοματεπώνυμο, ηλικία, ιδιότητα, κινητό τηλέφωνο)

Πληροφορίες: 6981998604

Αναχώρηση λεωφορείου

09:30 από Πύργο (αθλητικό κέντρο Αγ. Βαρβάρας, οδός Γιαννιτσών)

13:30 από Αρχ. Ολυμπία (είσοδος αρχαιολογικού χώρου)


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα