Γαλλία: Ανθρώπινη «σκάλα» για να σωθεί βρέφος από πυρκαγιά

Σε ένα θρίαμβο της αλληλεγγύης, ομάδα νέων σχημάτισαν «σκάλα» ο ένας πάνω στον άλλο, ώστε ζευγάρι με το μωρό τους να μπορέσει να γλιτώσει από τις φλόγες που είχαν πνίξει το διαμέρισμά τους.

Ένα μωρό μόλις 6 μηνών σώθηκε όταν περαστικοί το έπιασαν την ώρα που οι γονείς του το έριξαν από το τρίτο όροφο πολυκατοικίας καθώς το διαμέρισμά τους είχε πάρει φωτιά, στη Νάντη της Γαλλίας. Οι περαστικοί σχημάτισαν ανθρώπινη σκάλα με τα σώματά τους προκειμένου αν σώσουν την τριμελή οικογένεια η οποία στάθηκε εξαιρετικά τυχερή.

Οι άνθρωποι ανεβαίνουν ο ένας επάνω στον άλλο και αρχικά βγάζουν μία γυναίκα από το γεμάτο πυκνό καπνό διαμέρισμα. Στη συνέχεια ένας άνδρας που κρατά στην αγκαλιά του ένα μωρό μόλις 6 μηνών το αφήνει να πέσει σε ένα στρώμα που ο κόσμος έχει τοποθετήσει έξω από το κτίριο… Δευτερόλεπτα μετά και ο ίδιος βγαίνει ασφαλής με την βοήθεια των περιοίκων.

Το διαμέρισμα έπιασε φωτιά για άγνωστη αιτία και επεκτάθηκε με μεγάλη ταχύτητα εγκλωβίζοντας την τριμελή οικογένεια, πριν προλάβει να φτάσει στο σημείο κλιμάκιο της πυροσβεστικής. Η επέμβαση των περαστικών ήταν καθοριστική καθώς το βρέφος είχε ήδη εισπνεύσει καπνό με αποτέλεσμα να έχει εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα ασφυξίας…

Η τυχερή οικογένεια μεταφέρθηκε αμέσως μετά την διάσωση σε νοσοκομείο της Γαλλικής πόλης όπου νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το έργο τέχνης της ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το υπέροχο έργο τέχνης που βλέπετε στη φωτογραφία της εμπειρικής και αυτοδίδακτης ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα