Γαλλία: Μία στρατιωτική βάση μεταμορφώνεται σε εντυπωσιακό σινεμά

Το γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Antonio Virga Architecte δημιούργησε ένα εκτυφλωτικό χρυσό σινεμά στο Καόρ, στη Γαλλία, που «φωτίζει» ολόκληρο το τετράγωνο της περιοχής.

Ο στόχος του αρχιτεκτονικού γραφείου για το σινεμά, που ονομάζεται Le Grand Palais, ήταν να αναβιώσει το ιστορικό κτίριο που αρχικά ήταν μοναστήρι και στη συνέχεια στρατιωτική βάση -η ανατολική πτέρυγα της οποίας κάηκε σε πυρκαγιά το 1943.

«Τα τελευταία χρόνια, ο χώρος ανάμεσα στα κτίρια χρησιμοποιούταν ως πάρκινγκ. Με το σινεμά αυτό, η βάση του πρότζεκτ μας ήταν να βρούμε την χαμένη αστική πόλη που κάποτε είχε η περιοχή» δήλωσε το γραφείο.«Η αρχιτεκτονική του σινεμά παραπέμπει στο παλιό Καόρ, στην ιστορία της περιοχής και στην χαμένη έννοια των παλιών εμβληματικών κινηματογράφων» πρόσθεσαν.

Το Cinema Le Grand Palais περιλαμβάνει εφτά οθόνες και έναν μουσειακό χώρο. Το εξωτερικό του, που μοιάζει με πλέγμα, είναι επηρεασμένο από την παραδοσιακή ισλαμική αρχιτεκτονική, και ευθύνεται για το άπλετο φως που μπαίνει μέσα στο σινεμά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το κτίριο περιλαμβάνει επίσης ένα διώροφο φουαγιέ, καθώς και έναν χώρο που χρησιμεύει ως cafe. Και τα δύο μπορεί ο επισκέπτης να τα προσεγγίσει μέσα από έναν διάδρομο που περιτριγυρίζεται από γυάλινες πόρτες.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το βιβλίο «Το τελευταίο Φως» – Ιφιγένεια Τέκου

Το BESTNEWS προσφέρει μετά από κλήρωση, σε έναν τυχερό αναγνώστη, ένα αντίτυπο του βιβλίου «Το τελευταίο Φως» της Ιφιγένειας Τέκου.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα