ΓΑΣΤΟΥΝΗ: ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Μαρίνος: «Να ξεπεράσουμε τη φορτούνα της πανδημίας»- Πρόεδρος ΕΑΑΝ παράρτημα Ηλείας: «Γιορτάζουν οι αήττητοι» – Δήμος Πηνειού

Η Γαστούνη, έδρα του Δήμου Πηνειού, τίμησε με κάθε λαμπρότητα τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο. Σε συνεργασία με την ΕΑΑΝ Παράρτημα Ηλείας και το Λιμεναρχείο Κυλλήνης τίμησε τον Προστάτη των Ναυτικών αλλά και τις Νικηφόρες Ναυμαχίες των Βαλκανικών Πολέμων 1912 – 1913 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Φιλάρετου Σπανόπουλου και Ιερέων της περιοχής.
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. Αναστάσιος Αράπογλου Π.Ν.
Μετά την απόλυση ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:
«Τον πολυφίλητο και θαυματουργό Άγιο Νικόλαο εορτάζει σήμερα η Γαστούνη αλλά και άλλες πόλεις και χωριά του Δήμου μας. Εύχομαι σε όλους ο Άγιος Νικόλαος να πρεσβεύει υπέρ ημών στο Θεό της Αλήθειας. Ο Άγιος συνεορτάστηκε με λαμπρότητα στο Δήμο μας με την δραστήρια οργάνωση την ΕΑΑΝ, που τιμά την ένδοξη ιστορία του ΠΝ, καθώς και το Λιμεναρχείο Κυλλήνης. Τιμήσαμε τον ρόλο του ΠΝ, με τον πανηγυρικό που εκφώνησε ο κ. Τάσος Αράπογλου. Με την έκρηξη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης επί του θωρηκτού “Αβέρωφ” πρωτοστάτησε στην απελευθέρωση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, και με τις δύο αποφασιστικές ναυμαχίες της Έλλης ( 1912) και της Λήμνου (1913) απέκρουσε τις απόπειρες εξόδου του Οθωμανικού Στόλου από τα Δαρδανέλλια, τρέποντάς τον σε φυγή και εξαναγκάζοντάς τον να επιστρέψει και να κλειστεί στα στενά, εξασφαλίζοντας την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο για τις επόμενες δεκαετίες που ακολούθησαν. Χρόνια πολλά στους ναυτικούς μας που ξέρουν να αντιμετωπίζουν τις φορτούνες, τις οποίες εύχομαι όλη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει με επιτυχία με το τέλος της πανδημίας και να επανακάμψουμε στην κανονικότητα».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ κ. Ζώης Υφαντής δήλωσε: «Καλές θάλασσες στους ναυτικούς μας με τον Άγιο Νικόλαο να είναι πάντα στην πλώρη τους. Ιδιαίτερη ημέρα για το Πολεμικό μας Ναυτικό, γιατί σήμερα εορτάζουν οι αήττητοι αφού το ΠΝ δεν έχει υποστείλει ποτέ τη Σημαία του. Εορτάζουμε και τιμούμε τις ένδοξες ναυμαχίες του 1912-1913 με τον Ναύαρχο Κουντουριώτη να μας δείχνει την πορεία μας. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο που μας τίμησε συνδιοργανώνοντας εδώ στην Γαστούνη την λαμπρή εορτή, καθώς και το Λιμεναρχείο Κυλλήνης».
Παρόντες στον συνεορτασμό: η βουλευτής κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου και ο εκπρόσωπος του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Διον. Καλαματιανού κ. Β. Αλεξόπουλος. Επίσης οι: Ανθυποπλοίαρχος (Ε) Δημήτριος Παπαδάτος Π.Ν. (εκπρόσωπος Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου),Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ. Βασιλική Ασημακοπούλου (Υπολιμενάρχης Κυλλήνης),Σημαιοφόρος (Ε) Σωτηρία Πετροπούλου Π.Ν. & Επιλοχίας Ευγενία Χριστοπούλου από ΣΕΤΤΗΛ,Πλοίαρχος (Ε) ε.α Ζώης Υφαντής Π.Ν. (Πρόεδρος ΕΑΑΝ Νομού Ηλείας),Αντισμήναρχος ε.α. Μολοχτού Νικολέτα (εκπρόσωπος Ε.Α.Α.Α. ),Γεώργιος Γαλάτης (π. Πρόεδρος Λεχαινών),Διονύσιος Αντωνόπουλος (π. Αντιπρόεδρος Δ.Λ.Τ.Π.),αρκετοί ε.α. Αξιωματικοί Ε.Δ. & Σ.Α.
Από την Δημοτική Αρχή: ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Θ. Θεοδωρακόπουλος, ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Άγγελος Μπράτης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σίμων Μάλλιαρης και η πρόεδρος της ΤΚ κ. Μαρία Μητσοπούλου.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα