Γενικές Απογραφές Κτιρίων και Πληθυσμού-κατοικιών έτους 2021

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ως αρμόδιος φορέας για την ανάπτυξη, παραγωγή και διάδοση των επίσημων στατιστικών της Χώρας, διενεργεί, όπως κάθε δέκα χρόνια, τις Γενικές Απογραφές Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με τον Εθνικό Νόμο 4772/2021 (ΦΕΚ 17/Α΄/05.02.2021) και όπως προβλέπεται στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό ΕΚ 763/2008.

Σύμφωνα με τον οργανωτικό σχεδιασμό των Γενικών Απογραφών, η Χώρα διαιρείται σε Εποπτείες με επικεφαλής τους Επόπτες και τους Βοηθούς τους, οι οποίοι είναι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ και τους Τομεάρχες και Απογραφείς που είναι ιδιώτες συνεργάτες της ΕΛΣΤΑΤ.

Οι Γενικές Απογραφές διενεργούνται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας.

Συγκεκριμένα για την Απογραφή Κτιρίων, η οποία θα διενεργηθεί στο διάστημα από σήμερα έως το τέλος Σεπτεμβρίου και διενεργείται από Τομεάρχες της ΕΛΣΤΑΤ, απογράφονται ένα προς ένα τα κτίρια της Χώρας και συλλέγονται στοιχεία για τον αριθμό, τη χρήση και τα χαρακτηριστικά τους, με επιτόπια επίσκεψη είτε σε εργάσιμες ημέρες είτε τα Σαββατοκύριακα συνομιλώντας όπου κρίνεται απαραίτητο με διαχειριστές, ιδιοκτήτες ή ενοίκους αυτών.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει διαιρεθεί σε 72 Τομείς τους οποίους έχουν αναλάβει αντίστοιχοι τομεάρχες.

 Κάθε Τομεάρχης για την αναγνώρισή του από τους πολίτες φέρει μαζί του μία κονκάρδα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής με το ονοματεπώνυμό του και τον κωδικό του, καθώς και σχετικό έντυπο ορισμού του με την φωτογραφία του.

Αναφορικά με την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών, την οποία θα διενεργήσουν οι Απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ, αρχικά θα διανεμηθεί ένας κλειστός φάκελος σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα που θα περιέχει έναν μοναδικό κωδικό που θα αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη κατοικία. Στη συνέχεια ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική ηλεκτρονική  εφαρμογή της Απογραφής μέσω του www.gov.gr, προκειμένου να συμπληρώσει ηλεκτρονικά το ερωτηματολόγιο του νοικοκυριού του. Σημειώνεται ότι όσοι πολίτες δεν μπορέσουν για οποιοδήποτε λόγο να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά θα απογραφούν με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβαινε και σε προηγούμενες απογραφές.

Στην περιοχή του Δήμου Νέας Σμύρνης βρίσκεται η Εποπτεία Νέας Σμύρνης – Δάφνης – Υμηττού, η οποία καλύπτει την Δημοτική Κοινότητα  του Δήμου Νέας Σμύρνης με επόπτη  τον κ. Αθανάσιο Σταυρόπουλο.

Το γραφείο της Εποπτείας Νέας Σμύρνης – Δάφνης – Υμηττού  βρίσκεται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, που ευγενικά παραχώρησε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Νέας Σμύρνης, υποστηρίζοντας ενεργά το έργο μας, επί της 2ας Μαΐου 8 (Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης)  και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 210 9330944 και 210 9337830.

Κατά την περίοδο των Απογραφών, όπως περιγράφεται και παραπάνω τα όργανα της Απογραφής της Εποπτείας Νέας Σμύρνης – Δάφνης – Υμηττού  (Επόπτης, Βοηθοί Επόπτες, Τομεάρχες και Απογραφείς) θα επισκέπτονται τα κτίρια και τις κατοικίες στην περιοχή αρμοδιότητας τους, για την συλλογή των απαραίτητων στοιχείων/πληροφορίων προκειμένου να συμπληρωθούν τα ερωτηματολόγια των Γενικών Απογραφών.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας συλλογής των στοιχείων των Γενικών Απογραφών, η συνδρομή και η υποστήριξη των πολιτών/κατοίκων του Δήμου Νέας Σμύρνης για το σημαντικό έργο των Γενικών Απογραφών που διενεργείται από την ΕΛΣΤΑΤ καθ’ όλη την περίοδο αυτή και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.


Πηγή
Author: NS Admin

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα