Γιαννιτσά: Μαθητές ευχαρίστησαν γιατρούς και προσωπικό με έναν πίνακα από 600 ξυλάκια

Εξακόσια ξυλάκια χρησιμοποίησαν μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Γιαννιτσών (ΚΔΑΠμεΑ) της ΔΗΚΕΠΑΠ του δήμου Πέλλας για να φτιάξουν τον δικό τους χρωματιστό κόσμο και να τον παραδώσουν στους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να ευχαριστήσουν τους γιατρούς για τη φροντίδα που έδειξαν στον εμβολιασμό τους.

«Ο χρωματιστός μας κόσμος» είναι ο τίτλος του πίνακα που έφτιαξαν οι μαθητές ζωγραφίζοντας πάνω στα γλωσσοπίεστρα. Πλέον, ο ξεχωριστός αυτός πίνακας θα βρίσκεται τοποθετημένος σε χώρο του νοσοκομείου, με την ευχή η αισιοδοξία των χρωμάτων του να προσφέρει περισσότερη ελπίδα και υγεία στην ψυχή και το σώμα μας.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ ήταν από τα σχολεία που έμειναν σε λειτουργία στην διάρκεια της καραντίνας λόγω ιδιαιτερότητας των ωφελούμενων της. Τα παιδιά με νοητικές και κινητικές αναπηρίες αντιμετώπισαν ακόμη πιο δύσκολα την υγειονομική κρίση και τον αναγκαστικό εγκλεισμό στο σπίτι.Σε αυτή την προσπάθεια σημαντική ήταν η υποστήριξη και του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Η διοίκηση του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για τον εμβολιασμό παιδιών και εκπαιδευτικού προσωπικού, στον χώρο του Κέντρου, με κάθε ασφάλεια προσφέροντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι βαριές κινητικές και νοητικές αναπηρίες των ατόμων που φοιτούν στο ΚΔΑΠμεΑ Γιαννιτσών, δημιούργησαν δυσκολίες μετακίνησης για τον ομαδικό εμβολιασμό τους. Η διοίκηση του νοσοκομείου και το ιατρικό προσωπικό ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη εμβολιασμού και προστασίας από τον covid19, βρέθηκαν και για τις δυο δόσεις κοντά στα παιδιά.

Η υπεύθυνη των Καλλιτεχνικών εργαστηρίων Αναστασία Σέμου εξήγησε πόσο σημαντική ήταν η ομαδική δουλειά για τη δημιουργία του πίνακα επισημαίνοντας πως επιλέχτηκαν τα ξυλάκια ως ιατρικό υλικό κι ότι το καθένα είναι ένα ξεχωριστό έργο, ενώ πάνω σε κάποια γλωσσοπίεστρα τα παιδιά έγραψαν και τα ονόματά τους.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα χειροποίητο κολιέ καρδιά με χάντρες miyuki

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα υπέροχο χειροποίητο κολιέ καρδιά με χάντρες miyuki!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα