Δήμαρχος Ελευσίνας: Τα στοιχεία που έχουμε δεν δικαιολογούν το lockdown στην Ελευσίνα – OTA VOICE

Την έκπληξη του διατύπωσε μιλώντας στην πρωινή ζώνη του Real fm, ο δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου για το ξαφνικό lockdown στον δήμο του.

«Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας δεν δικαιολογούν την απόφαση να τεθεί ο δήμος Ελευσίνας σε καθεστώς lockdown. Διενεργήσαμε 680 rabit test και βρέθηκαν μόνο  16 θετικά κρούσματα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου. «Στο μοναδικό συνοικισμό Ρομά που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του ο δήμου  Ελευσίνας διενεργήθηκαν τέστ και όλα ήταν αρνητικά», επεσήμανε απαντώντας στα σενάρια για εστίες σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες.

Συμμετείχαμε την προηγούμενη εβδομάδα σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, εκτιμήσαμε την κατάσταση και πήραμε οδηγίες τις οποίες και εφαρμόσαμε. Άλλωστε στην περιοχή μας διενεργούμε συνεχείς ελέγχους και κάνουμε τις προβλεπόμενες απολυμάνσεις σε όλες τις υποδομές.

Ο κ. Οικονόμου εστίασε στην βιομηχανική δραστηριότητα, αναφέροντας ότι εκεί θα έπρεπε να επικεντρωθεί η προσοχή των αρχών και πως έχουν ζητήσει να γίνει συστηματικός έλεγχος σε όλες τις βιομηχανικές μονάδες κάτι που δεν έχει συμβεί. Κάποιες από  αυτές, έχουν πάρει την πρωτοβουλία και κάνουν ελέγχους στο προσωπικό με δική τους ευθύνη, τόνισε ο δήμαρχος Ελευσίνας. Οι εργαζόμενοι στην βιομηχανική ζώνη είναι από όλο το Λεκανοπέδιο και μεταφέρονται, άρα δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα. Επίσης αναφέρθηκε στην λειτουργία του λιμένα Ελευσίνας.

Το ερώτημα είναι, αν υπάρχουν όντως στοιχεία που να συνηγορούν στην απόφαση  για lockdown στην Δυτική Αττική , γιατί αυτά δεν είναι γνωστά στους καθ’ ύλην αρμόδιους , στους δημάρχους των πόλεων που τέθηκαν σε ειδικό καθεστώς και θα διαχειριστούν την κρίση. Η κοινωνία θα έπρεπε να γνωρίζει για να υπάρχει διαφάνεια και τεκμηρίωση στην απόφαση.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα