Δήμος Κρωπίας: Τα σχολεία διαδίδουν το μήνυμα της ανακύκλωσης – OTA VOICE

Ο Δήμος Κρωπίας, με αφορμή την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενεργοποιεί άμεσα τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση». Οι μαθητές στέλνουν σε όλους μας ένα μήνυμα αισιοδοξίας πως η ανακύκλωση συνεχίζεται, παρά τη δύσκολη υγειονομική περίοδο που διανύουμε.

Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται για 3η σχολική χρονιά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, followgreen.gr/koropi, σύμφωνα πάντα με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Οι μαθητές με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, καλούνται να ανακυκλώσουν σε ειδικούς χάρτινους κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία, τα παρακάτω τέσσερα (4) υλικά:

Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)
Αλουμίνιο
Πλαστικό
Μπαταρίες

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά θα ζυγίζονται και το σχολείο θα λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό και ανά υλικό.

Υπενθυμίζεται, πως οι επιδόσεις κάθε σχολικής μονάδας θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ» με linkfollowgreen.gr/koropi/contest όπου δίνεται η δυνατότητα δωρεάς πόντων στα συμμετέχοντα σχολεία, ως ενίσχυση της προσπάθειας των μαθητών μόνοαπό τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, την ΑΦΗΣ Α.Ε.και τη WATT Α.Ε. με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Ο Δήμος Κρωπίας, ευελπιστεί να επεκταθεί η δράση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, μόλις γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα