Δήμος Λαυρεωτικής – Έκλεισε η δομή προσωρινής φιλοξενίας Λαυρίου

Το πρωί της Πέμπτης 1 Ιουλίου 2021 έκλεισε επίσημα η δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων Λαυρίου, η οποία λειτουργούσε στην κατασκήνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην περιοχή του Σουνίου.

Οι εγκαταστάσεις παραδόθηκαν από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό ώστε να φιλοξενήσουν ξανά τα παιδιά των εργαζομένων του ΥπΑΑΤ και των αγροτών.

Παρόντες στην τελετή παράδοσης – παραλαβής των παιδικών κατασκηνώσεων ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος υλοποίησε τη δέσμευση που είχε αναλάβει ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επιστροφή των κατασκηνώσεων, ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Λογοθέτης Μάνος, ο Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων Κωνσταντίνου Ευάγγελος, Διοικητές Σωμάτων Ασφαλείας και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, συνοδευόμενος από στελέχη του, ο οποίος τόνισε:

«Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή καθώς μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, έκτασης 300 στρεμμάτων περίπου, θα επαναλειτουργήσουν ως παιδικές κατασκηνώσεις καθώς το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο της περιοχής αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τη φιλοξενία παιδιών. Ο Δήμος Λαυρεωτικής στάθηκε αρωγός κατά τη διάρκεια της πρωτόγνωρης μεταναστευτικής κρίσης που βίωσε η χώρα μας συναινώντας στην προσωρινή λειτουργεία δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Σούνιο. Η ουσιαστική μείωση των προσφυγικών ροών σε συνδυασμό με τη μεταναστευτική πολιτική που ασκείται επιτρέπουν την αποσυμφόρηση των τοπικών κοινωνιών. Αποτελεί σημαντική επιτυχία η ολοκλήρωση της διαδικασίας της επιστροφής του χώρου στο δικαιούχο της, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κυρίως στα παιδιά των υπαλλήλων, των αγροτών, των αλιέων και στα παιδιά του Δήμου μας».


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα