Δήμος Λαυρεωτικής – Έκτακτη σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για την Αττική

Το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας έκτακτη σύσκεψη σχετικά με το πρόγραμμα προληπτικών έργων πυροπροστασίας στις 18 περιοχές της Αττικής  οι οποίες έχουν κηρυχθεί σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, του Περιφερειάρχη Αττικής Γεώργιου Πατούλη και του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία Βασίλειου Κόκκαλη.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να συζητηθούν και να αποφασιστούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που είναι σημαντικό να ληφθούν ώστε να εξασφαλιστεί μια ασφαλής αντιπυρική περίοδος. Στις 18 περιοχές που έχουν οριοθετηθεί σε 11 Δήμους της Αττικής η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα αναλάβει να τις προστατέψει εξωτερικά καθαρίζοντας την περίμετρό τους. Στο εσωτερικό της περιμέτρου αναλαμβάνουν οι Δήμοι τον καταμερισμό των εργασιών που σχετίζονται με την προστασία του δάσους.  

Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ο οποίος δήλωσε: «Με ομαδικό πνεύμα και διάθεση στενής συνεργασίας προχωράμε μαζί με την Κυβέρνηση σε προληπτικές δράσεις για την ασφάλεια και την προστασία των περιοχών μας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Με την έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών θα εξασφαλίσουμε την αντιπυρική θωράκιση του Δήμου μας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό από τη μεριά μας για να επιτευχθεί ο στόχος της υλοποίησης των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και προστασίας. Σε αυτήν την προσπάθεια καλούμε τους πολίτες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, καθαρίζοντας τα οικόπεδά τους από ξερά χόρτα και απομακρύνοντας αντικείμενα ή άλλα επικίνδυνα υλικά. Έχουμε όλοι υποχρέωση να αποφύγουμε τους κινδύνους, να προστατεύσουμε το περιβάλλον που ζούμε, και να διασφαλίσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.»


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα