Δήμος Λαυρεωτικής – Αξιολόγηση Γεωπάρκου Λαυρεωτικής

Αξιολόγηση Γεωπάρκου Λαυρεωτικής

Από τις 15 Οκτωβρίου έως και τις 18 Οκτωβρίου 2021,  ο Δήμος Λαυρεωτικής θα υποδεχθεί αξιολογητές της UNESCO, στους οποίους θα παρουσιαστεί το Γεωπάρκο Λαυρεωτικής με στόχο την ένταξή του στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

Κατά την επίσκεψή τους τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης θα ξεναγηθούν στους γεώτοπους του Δήμου Λαυρεωτικής, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μοναδικές πτυχές της περιοχής μας, η οποία αποτελεί μοναδικό παράδειγμα γεω-μεταλλευτικής κληρονομιάς.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής και Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Γεωπάρκου δήλωσε σχετικά: «Σύμφωνα με την UNESCO, ως Γεωπάρκο χαρακτηρίζεται μια περιοχή με ικανό αριθμό θέσεων γεωλογικής κληρονομιάς, ένα μωσαϊκό γεωτόπων ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, σπανιότητας ή κάλλους, αντιπροσωπευτικών της περιοχής, των γεγονότων και διαδικασιών της γεωλογικής ιστορίας της. Ο Δήμος μας είναι μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από τεράστιο πολιτιστικό, ιστορικό και γεωλογικό πλούτο ο οποίος θέλουμε να αναδειχθεί, ώστε να αποτελέσει η περιοχή μας σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες. Στόχος μας να δημιουργήσουμε ένα Γεωπάρκο που θα συμβάλλει στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μας μέσα από την αξιοποίηση των φυσικών πόρων, την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας και την προαγωγή της περιβαλλοντικής παιδείας. Πιστεύουμε στις δυνατότητες του Δήμου μας και εργαζόμαστε ακατάπαυστα για την υλοποίηση του στόχου μας.»


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα