Δήμος Λαυρεωτικής – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν οι Δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού απαιτώντας να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της διεκδίκησης από το Ελληνικό Δημόσιο ιδιωτικών περιουσίων συμπολιτών μας, καθόλα νόμιμων.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021, ώρα 11:00 π.μ. Πάνω Πλατεία Κερατέας

(έμπροσθεν κτηματολογικού γραφείου)

Αίτημα μας είναι η ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που θα επιλύει οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Είναι σε όλους γνωστό ότι η  κυβέρνηση υποσχέθηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες του Δήμου και ανακύπτει από την εφαρμογή της 1151/1872 δικαστικής απόφασης του Εφετείου Ναυπλίου. Το δημόσιο κατά την ανάρτηση των κτηματολογικών διαγραμμάτων κατέθεσε χιλιάδες ενστάσεις αμφισβητώντας την περιουσία των πολιτών στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Ο Δήμος Λαυρεωτικής από το 2012 και ειδικότερα μετά το 2016 πιέζει διαχρονικά την εκάστοτε κυβέρνηση για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ που θα λύνει το πρόβλημα.

Έως σήμερα δόθηκαν διαδοχικά 4 αναστολές ως προς την εκδίκαση των ενστάσεων του Κτηματολογίου, ενώ υπήρξε κυβερνητική  δέσμευση για τη συγκρότηση επιτροπής που θα επεξεργάζονταν ολοκληρωμένη οριστική πρόταση για το σύνολο της περιοχής που ρυθμίζει η 1151/1872, στην οποία θα συμμετείχαν εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής ετέθησαν τα θέματα και ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των Δήμων να αποστείλουν εγγράφως τις προτάσεις τους πριν τη δεύτερη συνεδρίαση.   Ο Δήμος  Λαυρεωτικής σε συνεργασία με τον Δήμο  Σαρωνικού  απέστειλε  15σέλιδο τεκμηριωμένο και αναλυτικό υπόμνημα για το οποίο ποτέ δεν πήραμε  καμία απάντηση.  

ΣΗΜΕΡΑ

Ο χρόνος τελειώνει και ήδη από 31/5/2021 θα καταφθάνουν σημειώματα στους πολίτες   που θα προσδιορίζεται η άμεση εκδίκαση της ένστασης  του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ .

ΘΕΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Η αδικία αυτή έπρεπε, όπως είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση, να έχει ήδη επιλυθεί με την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, προκειμένου να αρθεί αυτή η αδικία, να τελειώσει επιτέλους η εύλογη αγωνία των δημοτών μας και η οικονομική επιβάρυνση πολλών νοικοκυριών του Δήμου μας.

Απαιτούμε την άμεση και οριστική επίλυση του ζητήματος!


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα