Δήμος Λαυρεωτικής – Με επιτυχία σβήστηκε έγκαιρα η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Σουνίου.

Μια πάρα πολύ επικίνδυνη φωτιά σβήστηκε έγκαιρα σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 6 Αυγούστου, στην περιοχή του Σουνίου κοντά στο ξενοδοχείο Cape Sounio για την οποία υπάρχουν βάσιμες υποψίες για εμπρησμό.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου, οχήματα του Δήμου και πολλά εναέρια μέσα (αεροπλάνα Canadair, ελικόπτερα καθώς και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200) τα οποία έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και έστειλε εγκαίρως πολλά εναέρια μέσα κατάσβεσης, τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη που συνέδραμε με υδροφόρες, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου κ. Νίκο Κούτρα, τους πυροσβέστες, τους εθελοντές πυροσβέστες και το προσωπικό του Δήμου Λαυρεωτικής καθώς και το Δήμο Σαρωνικού που συνέδραμε με οχήματα, για την συμβολή τους στην επιτυχή αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια η οποία απέδωσε καρπούς και δεν είχαμε μεγάλη καταστροφή αν αναλογιστούμε ότι υπήρχαν επικίνδυνοι δυτικοί άνεμοι ενώ βοήθησε σημαντικά το καθάρισμα από ξερά χόρτα, πούσια, φύλλα, κλαδιά και εύφλεκτα υλικά που είχε γίνει από την Πολιτική Προστασία και το Δήμο Λαυρεωτικής τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο- Αύγουστο δεξιά και αριστερά του κεντρικού δρόμου Λαυρίου-Σουνίου καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.

Όμως δεν εφησυχάζουμε, πρέπει όλοι να επαγρυπνούμε γιατί αφενός είναι οι κλιματικές συνθήκες αντίξοες και αφετέρου ενδέχεται να γίνουν κι άλλες προσπάθειες εμπρησμού.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα