Δεκάδες κατσίκες επιστρατεύτηκαν για να καθαρίσουν πάρκο της Νέας Υόρκης

Πάνω από 20 κατσίκες «επιστρατεύτηκαν» από τις τοπικές αρχές με μόνη αποστολή να καθαρίσουν πάρκο από τα αγριόχορτα. 

Καθώς αποδείχτηκε δύσκολο για τους συντηρητές του πάρκου να αντιμετωπίσουν τα είδη της χωροκατακτητικής χλωρίδας που φύονται επιθετικά και άναρχα στο πάρκο καλύπτοντας τεράστια επιφάνειά του, αναζητήθηκε εναλλακτική κι, όπως αποδεικνύεται, αποτελεσματική λύση: Κατσίκες!

Σύμφωνα με τους συντηρητές του Ρίβερσαϊντ Παρκ, εδώ και χρόνια προσπαθούσαν μάταια να ελέγξουν φυτά όπως η αμπέλοψη, κισσούς, λεβιθόχορτα και άλλα είδη επεμβατικών φυτών.

Οι κατσίκες απελευθερώθηκαν στο πάρκο για το «τρέξιμο των αιγών» όπως ονομάστηκε η αποστολή.  Αφού απόλαυσαν πρώτα τα χάδια και τις επευφημίες εκατοντάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να τις ενθαρρύνουν, ρίχτηκαν στη δουλειά.Παρότι, μάλιστα, οι περισσότερες αποχώρησαν μετά την επιτυχή επιχείρηση ξεχορτιάσματος, πέντε από αυτές θα ξεκαλοκαιριάσουν εκεί.

Οι κατσίκες «όλες συνταξιούχοι από πρώην καριέρες, ανταποκρίθηκαν φιλότιμα στο καθήκον τους» ανέφερε στην ιστοσελίδα της η υπηρεσία του πάρκου, εξηγώντας πως για πρώτη φορά απασχολήθηκαν ως «εργάτες φιλικοί προς το περιβάλλον το 2019, όμως το δεύτερο έτος της καριέρας τους ματαιώθηκε πέρυσι λόγω πανδημίας». 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα