ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ακόμη ένα νέο απορριμματοφόρο απέκτησε ο Δήμος Τανάγρας! Το νέο απορριμματοφόρο με γερανό ανύψωσης, προϋπολογισμού 198.400 ευρώ θα αξιοποιηθεί στη Δ.Ε. Τανάγρας

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας παρέλαβε σήμερα Πέμπτη 18/3/2021 το νέο απορριμματοφόρο με γερανό ανύψωσης ημιυπόγειων κάδων από την εταιρεία HELESI “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ -ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” Α.Ε.Β.Ε.».

Το ποσό της προμήθειας είναι προϋπολογισμού 198.400 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και καλύφθηκε από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και από ιδίους πόρους.

Ο στόλος αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου διέθετε μόνον ένα παλιό απορριμματοφόρο με υδραυλικό γερανό, το οποίο δεν επαρκούσε για την κάλυψη του συνόλου των ημιυπόγειων κάδων στη Δ.Ε. Τανάγρας.

Το νέο απορριμματοφόρο είναι τριαξονικό πρόσφατης κατασκευής – καινούργιο και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ωφέλιμου φορτίου επί πλαισίου 16 τόνων και διαθέτει υδραυλικό γερανό ανύψωσης ημιυπόγειων κάδων. Αποτελείται από πλαίσιο και υπερκατασκευή με σύστημα συμπιέσεως των απορριμμάτων τύπου πρέσας, είναι κατάλληλο για τη φόρτωση απορριμμάτων και πληροί όλες τις υπάρχουσες διατάξεις. Διαθέτει πλήρη ηλεκτρική εγκατάσταση φωτισμού και σημάτων για την κυκλοφορία, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κ.Ο.Κ., είναι εφοδιασμένο με τους απαραίτητους προβολείς, προβλεπόμενους καθρέπτες, φωτιστικά σώματα, ηχητικά σήματα και ηχητικό σύστημα επικοινωνίας των εργατών με τον οδηγό, δύο περιστρεφόμενους φάρους, ηλεκτρική εγκατάσταση για νυχτερινή αποκομιδή απορριμμάτων και αντανακλαστικά στο πίσω μέρος της πόρτας.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι:

“Ρίχνουμε στη μάχη της καθαριότητας ακόμη ένα νέο απορριμματοφόρο με γερανό ανύψωσης ημιυπόγειων κάδων. Το νέο απορριμματοφόρο θα αξιοποιηθεί στη Δ.Ε. Τανάγρας, ώστε να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αποκομιδή των απορριμμάτων. Συνεχίζουμε την  προσπάθεια, ώστε να εξοπλιστούμε με οχήματα νέας τεχνολογίας για τις ανάγκες στον Τομέα της Καθαριότητας, αξιοποιώντας όσο το δυνατόν καλύτερα τα χρήματα των δημοτών αλλά και κάθε χρηματοδοτικού προγράμματος, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και την προστασία του περιβάλλοντος.”

IMG_8121 IMG_8123 IMG_8124 IMG_812918-3-2021 ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΜΕ ΓΕΡΑΝΟ


Πηγή
Author: Pavlos Louzis

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα