ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Δήμος Τανάγρας: Προμήθεια Εξοπλισμού για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας

Ο Δήμος Τανάγρας προκειμένου να βρίσκεται σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες αυξημένες ανάγκες της Πολιτικής του Προστασίας, προμηθεύτηκε εξοπλισμό πυρόσβεσης και εκχιονισμού.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει για ημιφορτηγό pickup τα εξής: 1.Λεπίδα αποχιονισμού, 2. Αλατοδιανομέα και 3. Σύστημα πυρόσβεσης.

Ο προϋπολογισμός της προμήθειας ήταν 30.380,000 ευρώ (συμπ. Φ.Π.Α) και η χρηματοδότησή της πραγματοποιήθηκε από τις Δράσεις πυροπροστασίας 2020 (σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 74/2020 απόφαση Δ.Σ. Δήμου Τανάγρας).

Ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, τόσο κατά την αντιπυρική περίοδο όσο και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο θα συνεισφέρει στη βελτίωση των δυνατοτήτων σε θέματα αντιμετώπισης πυρκαγιών τις πρώτες κρίσιμες ώρες και πριν αυτά εξελιχθούν σε φυσικές καταστροφές.

Κατά δε, τη χειμερινή περίοδο θα χρησιμοποιηθεί για τον άμεσο και ταυτόχρονο αποχιονισμό κατοικημένων περιοχών του Δήμου, όπου μεγάλα εκχιονιστικά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι:

“Είμαι χαρούμενος και αισιόδοξος γιατί παρά τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι λόγω του Covid-19, δε σταματήσαμε ούτε λεπτό να εργαζόμαστε και να προσπαθούμε το καλύτερο για τους δημότες μας.  Το σχέδιο  εκσυγχρονισμού, ανανέωσης και προμήθειας απαραίτητου εξοπλισμού- που είτε ήταν πεπαλαιωμένος, είτε ανύπαρκτος- αποτελούσε το μεγάλο στοίχημα της δημοτικής αρχής,  που τώρα βλέπουμε να προχωρά και να ολοκληρώνεται. Στόχος ήταν και είναι η καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η βελτίωση της καθημερινότητάς τους καθώς και η αντιμετώπιση δύσκολων  κι έκτακτων καταστάσεων, ώστε ο Δήμος μας –στο μέτρο του δυνατού- να μπορεί να επεμβαίνει συμβάλλοντας στην προστασία της ζωής, της υγείας, της περιουσίας των πολιτών, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος. Με χρηστή διαχείριση και πολύ καλή συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες καταφέρνουμε να αλλάζουμε και να εκσυγχρονίζουμε τον Δήμο μας και τις υπηρεσίες του προς όφελος πάντα των δημοτών μας.”

IMG_7724 IMG_7725 IMG_7739 IMG_7744 IMG_7749 IMG_7754 IMG_7755 IMG_7756 IMG_77579-2-2021-Προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες της Π.Π.

Πηγή
Author: Pavlos Louzis

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα