ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο Δήμος Τανάγρας προχωρά στη μελέτη δύο σημαντικών έργων στο Σχηματάρι «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ»

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, βάσει της υπ’ αρ. 46/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τανάγρας υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης μελέτης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ» παρουσία του δημάρχου Τανάγρας, κ. Βασίλη Περγάλια και του εκπροσώπου της  αναδόχου κ. Νικόλαο Φιντικάκη, που μειοδότησε με 63,70% έκπτωση.

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 138.663,32€, χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η μελέτη αφορά τον σχεδιασμό δύο πολύ ζωτικών και σημαντικών χώρων για  τον  οικισμό  Σχηματαρίου.  Ο  πρώτος  είναι  η κεντρική πλατεία Σχηματαρίου και ο δεύτερος η κεντρική οδός στην κύρια είσοδο του οικισμού στο βόρειο τμήμα του από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Η ανάδοχος εταιρεία θα πραγματοποιήσει για τους δύο χώρους τις παρακάτω μελέτες: 1. Τοπογραφική μελέτη, 2. Ειδική Αρχιτεκτονική μελέτη, 3. Στατική μελέτη, 4. Μελέτη ειδικού φωτισμού για την ανάδειξη ελεύθερων χώρων, 5. Μελέτη Φυτοτεχνικής Διαμόρφωσης Περιβάλλοντος χώρου και Έργων Πρασίνου.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε επτά(7) μήνες.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας,  δηλώνει ότι:

“ Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί σύντομα θα υλοποιηθούν δύο  σημαντικά έργα: η ανάπλαση στην είσοδο του Σχηματαρίου που θα  καταστήσει πιο ασφαλή την καθημερινή μετακίνηση των ανθρώπων και η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του οικισμού, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος όμορφος, λειτουργικός, ελκυστικός και ένα σημείο αναφοράς για τους δημότες.

Πρόκειται για έργα ουσίας, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του αστικού τοπίου και της καθημερινότητας των πολιτών.

Με σχεδιασμό, προγραμματισμό και οργάνωση αξιοποιούμε κάθε συνεργασία και κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο προχωρώντας σε έργα υποδομών, που θα αλλάξουν την εικόνα του τόπου μας.”

30-3-2021-ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ


Πηγή
Author: Pavlos Louzis

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα