Δεντροφύτευση με τη συνεργασία του Δήμου Φυλής και της περιβαλλοντικής οργάνωσης we4all

Δεντροφύτευση με τη συνεργασία του Δήμου Φυλής και της περιβαλλοντικής οργάνωσης we4all πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου 2021, στην Περιφερειακή Λεωφόρο Αιγάλεω. Στόχος της συνέργειας, που τα δύο μέρη επιθυμούν να συνεχιστεί, ήταν ο καλλωπισμός και η δημιουργία πρασίνου, κατά μήκος ενός σημαντικού οδικού άξονα του Δήμου Φυλής. Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα “Πράσινη Αττική” που προωθεί η περιβαλλοντική οργάνωση, η οποία στα δύο χρόνια της δραστηριότητάς της έχει πετύχει σημαντικό έργο.

Περισσότεροι από 10 εθελοντές της we4all και εργαζόμενοι του Δήμου, φύτεψαν, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, περίπου 150 πικροδάφνες και λαντάνες, θέτοντας τα θεμέλια μια πολλά υποσχόμενης και επωφελούς για το περιβάλλον συνεργασίας. Το πότισμα και τη φροντίδα των φυτών θα αναλάβει το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Φυλής.

Η επιλογή των φυτών δεν είναι τυχαία καθώς πρόκειται  για θάμνους με σχετικά γρήγορη ανάπτυξη και εμφανή καλλωπιστική αξία αφού η ανθοφορία τους είναι πυκνή και πλούσια ενώ έχει μεγάλη διάρκεια από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Σε επόμενη δεντροφύτευση θα χρησιμοποιηθούν χαρουπιές, κουτσουπιές και δάφνες που μπορούν να ευδοκιμήσουν στο έδαφος της πόλης κι έχουν μικρές απαιτήσεις για νερό.

Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα