Δημιουργία αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης για παιδιά με Αναπηρία στο 8ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Ασπροπύργου | Δήμος Ασπροπύργου

Μετά από επιστολή συνεργασίας του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου προς την Πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ, κ. Μαριάννα Μόσχου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Νέων Κοινωνικών Δομών, κ. Γεωργία Πηλιχού, τον Γενικό Γραμματέα, κ. Ευστάθιο Ρεστέμη και τη Διευθύντρια του 8ου Νηπιαγωγείου, κ. Αντιγόνη Κυριακάκη. Στη συνάντηση ήταν παρούσες η κ. Μαρία Πυργέλη, Φυσίατρος, Επιστημονική Υπεύθυνη της ΕΛΕΠΑΠ και η  κ. Ευγενία Σταυροπούλου Φυσικοθεραπεύτρια, Υπεύθυνη των Προγραμμάτων Αποκατάστασης.

Η κ. Πηλιχού αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου Ασπροπύργου μαζί με το 8ο Νηπιαγωγείο για τη δημιουργία μιας αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης διεθνών προτύπων και προδιαγραφών, όπου η ΕΛΕΠΑΠ διακρίνεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Τα στελέχη της ΕΛΕΠΑΠ ανταποκρίθηκαν σε όλα τα θέματα συνεργασίας, παρέχοντας τις ιδιαίτερες πληροφορίες τεχνογνωσίας που τους ζητήθηκαν και κυρίως προσέφεραν τη δυνατότητα σε νήπια ΑμΕΑ του 8ου Νηπιαγωγείου να αξιολογηθούν από επιστημονικό προσωπικό ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς καμία επιβάρυνση για τις οικογένειές τους. Παράλληλα, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας με την ΕΛΕΠΑΠ  για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για θέματα Αναπηρίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του Δήμου Ασπροπύργου ξεναγήθηκαν στους χώρους και παρακολούθησαν τα τμήματα υποστήριξης των παιδιών με Αναπηρία για την ένταξή τους στην εκπαιδευτική κοινότητα. Αποτέλεσμα, που η ΕΛΕΠΑΠ επιτυγχάνει στο 70% των περιπτώσεων που παρακολουθούν τα προγράμματά της. 

Η κ. Πηλιχού ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο και τα Στελέχη της ΕΛΕΠΑΠ για τη συνεργασία και  τους προσκάλεσε, εκ μέρους του Δημάρχου Ασπροπύργου στο «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» του Δήμου, για να παρουσιάσουν το έργο που επιτελούν. Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε και η Διευθύντρια του 8ου Νηπιαγωγείου, τόσο για την τεχνογνωσία όσο και για την υπόδειξη του τρόπου,  με τον οποίο θα προχωρήσει το έργο για το οποίο, μέχρι την ολοκλήρωσή του, θα βρίσκεται σε τακτική συνεργασία μαζί τους.    ​



Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα