Διδυμότειχο: Σε οδό Ελένης Τοπαλούδη μετονομάζεται η οδός Βασ. Γεωργίου

Σε οδό Ελένης Τοπαλούδη αναμένεται να μετονομαστεί η κεντρική οδός Βασ. Γεωργίου στο Διδυμότειχο.

Η οδός ξεκινάει από τη νέα γέφυρα Ερυθροποτάμου, διασχίζει το μεγαλύτερο μέρος του Διδυμοτείχου και καταλήγει ως την διασταύρωση του Δημαρχείου με τον πεζόδρομο της Ε. Βενιζέλου.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να παρθεί σύντομα και αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης. Δεν αποκλείεται βέβαια να προταθεί κάποιος άλλος δρόμος, αν και δύσκολα δεν θα εγκριθεί η εισήγηση που έρχεται προς ψήφισμα.

Να δοθεί σε δρόμο της πόλης το όνομα της αδικοχαμένης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο που δολοφονήθηκε άγρια στην Ρόδο, πρότεινε αρχικά ο πρώην δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης και η απόφαση ελήφθη μετά από έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη δολοφονία της

Θα πρέπει όμως να επικυρωθεί από το νυν Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασιστεί ποια θα είναι η οδός που θα φέρει το όνομα της. Ο νυν δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου από την πλευρά του ανέφερε πως είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για την μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη.

«Υπάρχει μια απόφαση της προηγούμενης διοίκησης την οποία αποδεχόμαστε και σκοπεύουμε να ενεργοποιήσουμε, λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας και φυσικά τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας. Είναι μια υπόθεση που στοίχισε πολλά στο Διδυμότειχο και θεωρούμε πως οφείλουμε να ανταποκριθούμε με μια τέτοια κίνηση, τόσο σε ένδειξη οφειλόμενης τιμής στη νεαρή συμπολίτισσα που χάθηκε και στην οικογένειά της, όσο και ως παρακαταθήκη προβληματισμού για τους νέους μας και τις επόμενες γενιές».

Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός που επεσήμανε ο κ. Χατζηγιάννογλου: «Λόγω της σημασίας του συγκεκριμένου θέματος επιθυμούμε όλοι οι αρχηγοί των παρατάξεων να τοποθετηθούν δια ζώσης». Κι επειδή πλέον επιτρέπονται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη οι δια ζώσης συνεδριάσεις, στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου θα παρθεί η απόφαση.

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα