Διευθυντής σχολείου εργάζεται σε σουπερμάρκετ για να βοηθήσει μαθητές

Ο Χένρι Ντάρμπι το πρωί είναι διευθυντής σχολείου και το βράδυ εργαζόμενος στο Γουόλμαρτ στοιβάζοντας ράφια προσπαθώντας να βοηθήσει οικονομικά τους μαθητές του.

Τρεις φορές την εβδομάδα, ο Χένρι Ντάρμπι εργάζεται στο Γουόλμαρτ της περιοχής και στοιβάζει ράφια από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί και ίσα ίσα προλαβαίνει το πρώτο κουδούνι στο σχολείο του.

Ο λόγος; Όχι για να αυξήσει τα δικά του έσοδα, αλλά για να βοηθήσει μαθητές που το έχουν ανάγκη ή προέρχονται από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος και χρειάζονται χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα και άλλα είδη ανάγκης.

Σύμφωνα με τον Ντάρμπι, πολλοί μαθητές ζουν σε καθεστώς φτώχειας. Αρκετά από τα χρήματα έχουν δοθεί και σε φοιτητές για να μπορέσουν να πληρώσουν κάποια από τα δίδακτρα στις σχολές τους.Η Σίνθια Σόλομον, διευθύντρια καταστημάτων του Γουόλμαρτ είπε ότι στα 16 χρόνια που εργάζεται πρώτη φορά βλέπει διευθυντή να αναλαμβάνει μια τέτοια θέση, πόσο μάλλον να δωρίζει όλα του τα έσοδα.

«Λόγω της εργασιακής ηθικής μου, αυτό δεν είναι κάτι νέο για μένα. Είναι μόνο ένα μέρος του τρόπου ζωής μου», δηλώνει ο ίδιος.

Μέχρι σήμερα, έχει δωρίσει περισσότερα από 2.500 δολάρια σε οικογένειες, ή περίπου τα μισά από τα κέρδη του μέχρι τώρα. Θα δωρίσει τα υπόλοιπα μετά την καταβολή φόρων. Στην αρχή προσπάθησε να πηγαίνει 5 φορές την εβδομάδα, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι δεν είναι πια νέος και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα τέτοιο ωράριο. Πλέον πηγαίνει 3 φορές την εβδομάδα.Μια μέρα ένας μαθητής του τον αναγνώρισε, αλλά λέει ότι δεν ντρέπεται. Αντιθέτως, ελπίζει με τις πράξεις του να εμπνεύσει και άλλους μαθητές.

«Αν βλέπουν τον διευθυντή τους να δουλεύει, γιατί να μην μπορούν και οι ίδιοι;», δηλώνει ο διευθυντής.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα