Δράσεις ενημέρωσης πολιτών με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά γυναικών

ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΙΝΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΤΗΣ Α.Δ.Π.

Στο πλαίσιο συνεχούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την εξάλειψη της βίας κατά γυναικών, στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης μαζί με γυναίκες Αστυνομικούς του Τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, πραγματοποίησαν ενημέρωση σε διερχόμενους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, στην πλατεία Ελευθερίας.

Η ενημέρωση αυτή καθώς και άλλες εκδηλώσεις που προηγήθηκαν, έγιναν στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά γυναικών.

Ως προς την εκδήλωση της πλατείας Ελευθερίας, έξω από το περίπτερο που είχε στηθεί εκεί, σταματούσαν πολίτες προκειμένου να παραλάβουν υλικό που αφορούσε τη δραστηριότητα του Κέντρου Συμβουλευτικής, αλλά και να ενημερωθούν για θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη καθώς και με την αντιμετώπιση της βίας κατά γυναικών, σε τοπικό επίπεδο.

Επίσης, στο περίπτερο είχαν παρουσία, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Σταύρος Χριστοφορίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας Γιώργος Τζήμας, η Λιάνα Μακρίδου, σύζυγος του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, Πιπίτσα Μακρίδου, η Προϊσταμένη τμήματος Πρόνοιας, Αναστασία Νταντάμη, ο Υπεύθυνος της Ομάδας Έργου, Εμμανουήλ Κοσμαδάκης κ.ά. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής περιλαμβάνονταν επίσης α) η διήμερη (24 & 25/11) φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης με χρώμα πορτοκαλί, χρώμα που συμβολίζει τον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά γυναικών, β) συμμετοχή στελεχών του Κέντρου Συμβουλευτικής σε ραδιοφωνική εκπομπή, γ) επίσκεψη του Δ.Σ. των “Ολυμπιάδων” (που είναι το Παράρτημα Πιερίας της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ») στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης. Επίσης, σε μία όμορφη πρωτοβουλία τα παιδιά της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης σχεδίασαν αφίσα με τίτλο: Είμαστε δίπλα σου να θυμάσαι……

Με αφορμή τις εκδηλώσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά γυναικών, σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δ.Κατερίνης, Σταύρος Χριστοφορίδης, ανέφερε: «Υπό τη συνεχή καθοδήγηση του Δημάρχου μας, του Κώστα Κουκοδήμου, στηρίζουμε καθημερινά τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία και παράλληλα ευαισθητοποιούμε την τοπική κοινωνία, ώστε να προλαμβάνονται άλλα τέτοιου είδους φαινόμενα.

Παράλληλα, καλούμε τους πολίτες να συνεχίσουν να στηρίζουν στο έργο μας ενώ ζητάμε από τις γυναίκες που υφίστανται βία, να καταγγέλλουν τέτοιες συμπεριφορές. Εμείς εδώ στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών και σε συνεργασία με το Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομίας, είμαστε πάντοτε στη διάθεσή τους, τις στηρίζουμε αλλά και τις διαβεβαιώνουμε: Δεν είστε οι μόνες, δεν είστε μόνες»!


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα