Δυναμική προβολή της Ρόδου στη Σερβία

Με κύριο όχημα επικοινωνίας αφενός το δυνατό brand name της Ρόδου, τη διατήρηση και εξέλιξη του, αλλά και όλα όσα το συνοδεύουν, από την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά μέχρι τον εναλλακτικό τουρισμό, τις δυνατότητες διακοπών πολλαπλών επιλογών και εμπειριών (experiences) και αφετέρου το γεγονός ότι η Ρόδος είναι ένας ασφαλής προορισμός, ξεκίνησε δυναμικά ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης την παρουσίαση του νησιού στη Σέρβα δημοσιογράφο Tanja Vujic του εβδομαδιαίου περιοδικού “Politika Magazin”, στο πλαίσιο συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε χθες 15 Ιουλίου 2021, στο γραφείο του στη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, παρουσία του ειδικού συμβούλου Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ρόδου Σάββα Πάττα και της εκπροσώπου τύπου της Πρωτοβουλίας Νοτίου Αιγαίου για τον τουρισμό Johanna Strand.

Αναπτύσσοντας δε τις στοχευμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση της επανεκκίνησης του τουρισμού και δη του ποιοτικού τουρισμού στη Ρόδο, μέσω της προβολής και προώθησης του νησιού με βάση τα καινούρια δεδομένα και την ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού ανέλυσε διεξοδικά στη δημοσιογράφο από την Σερβία τα πλεονεκτήματα του νησιού, τις δράσεις για την αναπτυξιακή πορεία και προοπτική του τουρισμού, απαντώντας στις ομολογουμένως εύστοχες και καίριες ερωτήσεις της, που κάλυπταν ένα ευρύ πεδίο θεμάτων και έρευνας και που είχαν ως σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη προσέλκυση Σέρβων τουριστών στη Ρόδο.

«Είναι γεγονός» ανέφερε ο κ. Βυρίνης στην κα Vujic «πως το «brandname» της Ρόδου αντέχει και εξακολουθεί να είναι το πιο πολύτιμο εφόδιο για το τουριστικό προϊόν της καθώς είναι γνωστό παγκοσμίως περισσότερο από 60 χρόνια, ενώ ως δημοτική αρχή στοχεύουμε στην περαιτέρω βελτίωση και εκσυγχρονισμό της «τοποθέτησης» του προορισμού «Ρόδος» στον παγκόσμιο διαδικτυακό χάρτη.

Για το σκοπό αυτό έχει ήδη ξεκινήσει ένα χρόνο τώρα από την εταιρεία “Dingo” έρευνα και προβολή του νησιού στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης μέσω καινοτόμων ψηφιακών δράσεων, με την βιωματική εμπειρία (experiences) των επισκεπτών στο νησί να αποτελεί έναν από τους βασικούς επικοινωνιακούς στόχους που αναμένουμε να αποδώσει καρπούς μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την θετική πορεία της τουριστικής περιόδου στη Ρόδο το 2021. Τα μηνύματα για την ανάκαμψη του τουρισμού στο νησί τον μήνα Ιούλιο είναι ελπιδοφόρα. Η Ρόδος αποτελεί τουριστικό προορισμό για όλα σχεδόν τα εισοδήματα και προσφέρεται είτε για οικογενειακές διακοπές, είτε ρομαντικές διακοπές για ζευγάρια, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για εναλλακτικές δραστηριότητες.Δεν θα σταματήσουμε όλο το καλοκαίρι, θα αγωνιζόμαστε για την προβολή του νησιού και οπωσδήποτε χαιρόμαστε όταν δημοσιογράφοι όπως εσείς επισκέπτεστε το νησί μας για να το προβάλλετε στην πατρίδα σας» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Απαντώντας τέλος και στο θέμα της κρουαζιέρας ο κ. Βυρίνης υπογράμμισε πως «Οι φυσικές ομορφιές του νησιού της Ρόδου, το θαλάσσιο περιβάλλον της , οι ιδεώδεις καιρικές συνθήκες, ο πολιτισμός και οι λιμενικές υποδομές που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση, αναδεικνύουν τη Ρόδο ως ελκυστικό προορισμό για τα κρουαζιερόπλοια καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και για τους φίλους του yachting, Έλληνες και ξένους, που αγκυροβολούν θαλαμηγούς και σκάφη, τόσο στις οργανωμένες μαρίνες της Ρόδου, Μανδράκι και Νέα μαρίνα, όσο και στις υπόλοιπες ακτές της. Η κρουαζιέρα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ρόδου, καθώς οι τουρίστες που έρχονται στο νησί έστω και για μία ημέρα συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής αγοράς, ενώ οι αφίξεις των κρουαζιεροπλοίων στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Είναι γνωστό ότι το ενδιαφέρον των Σέρβων για τη Ρόδο και την Ελλάδα γενικότερα, είναι μεγάλο, καθώς η χώρα μας είναι με διαφορά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες.Μην ξεχνάμε φυσικά ότι η Ρόδος προσφέρεται για πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες όπως: ιστιοπλοϊα, windsurfing, kitesurfing, θαλάσσιο σκι, wakeboard και καταδύσεις. Για τους λάτρεις του περιπατητικού τουρισμού διαθέτει περισσότερα από 40 μοναδικά μονοπάτια σε βουνά ή δίπλα στη θάλασσα. Παράλληλα η Ρόδος είναι ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για επαγγελματικές αθλητικές ομάδες και φίλους του ποδήλατου καθώς έχει μεγάλη παράδοση στην ποδηλασία.

Η Σέρβα δημοσιογράφος Tanja Vujic το διάστημα της παραμονής της στη Ρόδο από τις 9-20 Ιουλίου, συνοδευόμενη από στέλεχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, επισκέφθηκε μέχρι τώρα και συνεχίζει, τη Μεσαιωνική Πόλη, πολλά αξιοθέατα, μνημεία και παραλίες του νησιού, προκειμένου να παρουσιάσει στην τουριστική αγορά της Σερβίας τις φυσικές ομορφιές της Ρόδου, τη μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό χιλιετιών. Είναι γεγονός ότι οι Σέρβοι αγαπούν πολύ τη Ρόδο και επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί, όχι μόνον για την ιστορία και τον πολιτισμό της, τα αξιοθέατα και τις θάλασσες του, αλλά και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει.

Ο κ. Βυρίνης, κλείνοντας τη συνέντευξη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις παραδοσιακά καλές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία και τους ισχυρούς δεσμούς, θρησκευτικούς και ιστορικούς που ενώνουν τις δύο χώρες, ενώ όπως τόνισε, αναμένουμε φέτος περισσότερους Σέρβους τουρίστες.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα