Δυο πανέμορφοι κύκνοι οι νέοι μας γείτονες! Καθημερινές βόλτες των πανέμορφων υδρόβιων πτηνών στο λιμανάκι της Νέας Μάκρης!

Τον τελευταίο καιρό, έχουν κάνει  την εμφάνισή τους στην περιοχή μας τους δυο πανέμορφοι κύκνοι που επέλεξαν το λιμάνι της Νέας Μάκρης για να κάνουν τη βόλτα τους καθημερινά. Τα υδρόβια αυτά πτηνά έχουν γίνει το θέμα συζήτησης κατοίκων και επισκεπτών στα κοινωνικά δίκτυα του Δήμου μας .

Οι κύκνοι είναι μεγαλόσωμα υδρόβια πτηνά της οικογένειας των Νησσιδών, στην οποία περιλαμβάνονται οι χήνες και οι πάπιες. Η διατροφή τους όμως δεν είναι η ίδια με αυτή της πάπιας, παρόλο που οπτικά φαίνεται πως έχουν πολλές ομοιότητες.

Οι κύκνοι τρέφονται κυρίως με υδρόβια φυτά που βρίσκονται σε ρηχά νερά. Στο μενού τους περιλαμβάνονται επίσης οι σπόροι, τα σκουλήκια και τα όστρακα. Το καλοκαίριτο χορτάρι, τα άλγη και τα υποβρύχια ζωντανά πλάσματα χρησιμεύουν ως το κύριο φαγητό τους.

Το χειμώνα, η έλλειψη πράσινου αντισταθμίζεται από το λάχανο και τα λαχανικά ρίζας, όπως γλυκόριζα, καρότα, κρεμμύδια, τεύτλα, πατάτες και βραστές. Επίσης, τα μπιζέλια και τα δημητριακά, τους παρέχουν υδατάνθρακες που τους τροφοδοτούν με θερμότητα και ενέργεια.

Θερμή παράκληση προς τους κατοίκους του Δήμου μας αλλά και προς τους επισκέπτες, να μην τους τροφοδοτούν με ψωμί ή άλλα σνακ, καθώς τέτοιες τροφές ,σταδιακά θα βλάψουν το στομάχι των υδρόβιων πτηνών και μπορούν να επιφέρουν ακόμη και τον θάνατό τους.

Μοιραστείτε το

Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα