-Δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοΐας από την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Παξών (ΚΕΠΑ)

Πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις, τηρώντας την σχετική νομοθεσία και εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες συνθήκες, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παξών είναι σε θέση να ανακοινώσει πως ξεκινάει ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα ιστιοπλοΐας σε μαθητές από 8 έως 14 ετών.

Της δραστηριότητας αυτής προηγήθηκε διαδικασία τόσο γραφειοκρατική όσο και πρακτική, καθώς η Κοινωφελής Επιχείρηση προμηθεύτηκε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί άρτια σε αυτό το απαιτητικό άθλημα, προμηθευόμενη σκαφάκια τύπου optimist, ένα 5μετρο εκπαιδευτικό φουσκωτό σκάφος, σωσίβια και ότι προβλέπεται ώστε να εκπαιδευτούν οι μαθητές με την απαιτούμενη ασφάλεια.

Τα μαθήματα αναλαμβάνει ο προπονητής του ΝΑΟΚ Νίκος Βλάχος.

Τα μαθήματα ιστιοπλοΐας έχουν προγραμματιστεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, αρχής γενομένης από το προσεχές Σαββατοκύριακο 22 και 23 Μαΐου. Θα γίνει μια δίμηνη διακοπή από 15 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου λόγω της άφιξης αυξημένου αριθμού τουριστικών σκαφών στο λιμάνι της Λάκκας.

Η αρχή θα γίνει με τα θεωρητικά μαθήματα στον αύλειο  χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Λάκκας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το κτίριο προσφέρεται για μαθήματα θεωρητικού τύπου και εντός του, καθώς έχει διαμορφωθεί ειδική αίθουσα, ωστόσο , δεδομένων των καλών καιρικών συνθηκών, τα μαθήματα θα γίνουν στον εξωτερικό χώρο.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για ωριαία θεωρητικά μαθήματα και δίωρα πρακτικά.

Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εγγραφόμενοι, 76 μαθητές  οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση και πιστοποιητικό υγείας.

Θα πρέπει οι μαθητές που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, να φέρουν το αποδεικτικό έγγραφο αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) που επιδεικνύουν στο σχολειό τους. Κατά την είσοδό τους θα θερμομετριούνται και θα καταγράφεται στο βιβλίο εισόδου.

Τα οφέλη

Η ιστιοπλοΐα, ένα από τα παλαιότερα ολυμπιακά αθλήματα. Η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί, είτε αγόρι είτε κορίτσι, είναι μεταξύ 5,5 και 10,5 ετών. Σε αυτή τη φάση τα παιδιά μαθαίνουν τις αρχές της ιστιοπλοΐας με ειδικά μικρά σκάφη, τα λεγόμενα “Όπτιμιστ” τα οποία συνήθως έχουν μήκος γύρω στα 2 μ. και πλάτος λίγο παραπάνω από 1 μ. Αρχικά είναι ένας τρόπος να έρθει το παιδί κοντά στη θάλασσα , σε ένα πολύ καθαρό περιβάλλον και να αναπτύξει την αυτοσυγκέντρωσή του, να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του αποφασίζοντας τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνει. Αναπτύσσει επίσης ορατικότητα , προγραμματισμό, τον βοηθάει να σκέφτεται λύσεις και να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες συνθήκες. Τέλος, όλα αυτά δίνουν στο παιδί ένα αέρα ανεξαρτησίας και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Καταλήγοντας, όλο αυτό το εγχείρημα, το οποίο προφανώς και δεν ήταν εύκολο υπό τις συνθήκες της πανδημίας, δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί, αν δεν υπήρχε η εθελοντική βοήθεια από ανθρώπους που πίστεψαν στο όραμα και βοήθησαν τόσο διαδικαστικά όσο και πρακτικά.

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης

Του Δήμου Παξών

Σταυρούλα Απέργη




Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα