Δωρεά του «Γέσιου» Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Έδεσσας

Printer-friendly version

Υπογράφηκε το συμφωνητικό για τη δωρεά του «Γέσιου» Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Έδεσσας, μεταξύ του δωρητή κ. Χρήστου Γέσιου και του Δημάρχου Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου.

Το «Γέσιο» Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Έδεσσας θα στεγαστεί σε ακίνητο που δωρίζει στον Δήμο Έδεσσας ο κ. Γέσιος, ο οποίος εκτός από την δωρεά του ακινήτου αναλαμβάνει και το κόστος αποκατάστασης του κτηρίου και μετατροπής του σε Μουσείο. Μάλιστα υπάρχει πρόβλεψη για την αξιοποίηση των μισθωμάτων των εμπορικών καταστημάτων του κτηρίου για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών εξόδων του Μουσείου.

Στην υπογραφή των συμβολαίων παραβρέθηκαν η σύζυγος του δωρητή κ. Αλεξάνδρα Γέσιου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππος Γκιούρος, η νομική σύμβουλος του δήμου κ. Χρυσούλα Πέτκου, ο δικηγόρος κ. Ιορδάνης Χατζηαντωνιάδης και η συμβολαιογράφος κ. Άρτεμις Αθανασίου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου:

«Πρόκειται για μία τεράστια δωρεά από έναν αγνό πατριώτη που τιμά την Έδεσσα και την Ελλάδα. Ένα ευχαριστώ δεν είναι αρκετό για να εκφράσει τα συναισθήματα που νοιώθουμε όλοι μας.

Η πόλη που αγαπούν τόσο πολύ και το αποδεικνύουν έμπρακτα ο Χρήστος και η Αλεξάνδρα Γέσιου τους ευγνωμονεί! Σήμερα μένουν στην ιστορία της πόλης».


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα