Δόθηκε λύση μετά από 40 χρόνια για τα αυθαίρετα των Μετεώρων Πολίχνης

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας για την παραχώρηση άρτιων οικοπέδων του Δήμου Παύλου Μελά σε πολίτες, έναντι τιμήματος και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα είναι ακόμα μια ιστορική μέρα για τον τόπο μας, καθώς ένα από τα σημαντικότερα θέματα που κλήθηκαν από τη δεκαετία του ΄80 να διαχειριστούν οι διοικήσεις του πρώην Δήμου Πολίχνης και μετέπειτα του Δήμου Παύλου Μελά, ρυθμίστηκε νομοθετικά, στο πλαίσιο της αρτιότερης πολεοδομικής διαρρύθμισης της περιοχής των Μετεώρων.

Μετά την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Πολίχνης και τη θεσμοθέτηση με Προεδρικό Διάταγμα του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το πρώην στρατόπεδο «Παύλος Μελάς», ήρθε να προστεθεί άλλη μια σημαντική κατάκτηση της διοίκησής μας, με την τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που ψηφίστηκε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στη Βουλή, σχετικά με την μεταβίβαση υπολειπόμενων δημοτικών εκτάσεων του δήμου Παύλου Μελά.

Αισθάνομαι δικαιωμένος τόσο εγώ προσωπικά όσο και η διοίκησή μας, γιατί ήταν ένα ζήτημα, το οποίο επιδιώξαμε να επιλύσουμε τα τελευταία χρόνια, με μεθοδικότητα, υπομονή και ευαισθησία. Αυτό το πρόβλημα, που για 40 χρόνια ταλάνιζε την περιοχή των Μετεώρων και είχε εγκλωβιστεί στις συμπληγάδες της ατολμίας και της γραφειοκρατίας, βρίσκει επιτέλους τη λύση του.

Η Κυβέρνηση, μετά από μακροχρόνιες πιέσεις αφουγκράστηκε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων και έδωσε τέλος σε μια ιδιότυπη ομηρία μιας περιοχής, που κρατούσε για τέσσερις δεκαετίες. Πρόκειται για κατοικίες που έχουν χαρακτηριστεί ως πρώτη κατοικία για συνανθρώπους μας με χαμηλά εισοδήματα και έχουν χτιστεί σε καταπατημένες δημοτικές εκτάσεις. Με την τροπολογία μπορούν πλέον να χρεωθούν τα οικόπεδα, με τήρηση ορισμένων προϋποθέσεων και οι συμπολίτες μας να νομιμοποιήσουν τα κτίσματά τους.

Αξίζει να τονιστεί ότι από αυτή τη δίκαιη λύση, ο δήμος θα αποκομίσει έσοδα που θα χρησιμοποιηθούν για την ορθολογική – πολεοδομική αξιοποίηση της περιοχής.

Συνεχίζουμε να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και με υπευθυνότητα να δίνουμε λύσεις για τους πολίτες και την πόλη μας.»


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα