Δύο νέα φορτηγά για την ενίσχυση του στόλου καθαριότητας και πρασίνου απέκτησε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Στην προμήθεια δύο καινούριων φορτηγών, ένα φορτηγό με υδραυλικό γερανό και αρπάγη κι ένα ανατρεπόμενο φορτηγό μικτού φορτίου 3,5 τόνων με υδραυλική ράμπα τελευταίας τεχνολογίας προχώρησε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με σκοπό να βοηθήσει σημαντικά στην πρακτική αντιμετώπιση θεμάτων της καθημερινότητας, κυρίως στον τομέα της Καθαριότητας και του Πρασίνου.

Το νέο, υψηλών προδιαγραφών φορτηγό διαθέτει υδραυλικό γερανό με αρπάγη τύπου πολύποδα, που λειτουργεί ακόμη και με ασύρματο τηλεχειρισμό και μπορεί να συλλέξει έως 8 τόνους ογκωδών κλαδεμάτων, αδρανών υλικών, μπαζών αλλά και πάσης φύσεως στερεών απορριμμάτων, δίνοντας έτσι στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες.

Το φορτηγό με ανατρεπόμενη κιβωτάμαξα μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων μικτού φορτίου 3,5 τόνων με υδραυλική ράμπα παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στους χειριστές του, αφού είναι πλήρως εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα και αισθητήρες και πληροί τους Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για πρόληψη ατυχημάτων και ασφάλεια κατά τη χρήση του.

Η προμήθεια των δύο οχημάτων συνολικού προϋπολογισμού 248.744,00€ καλύφθηκε με την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, προϋπολογισμού 211.800,00€, ενώ το ποσό των 36.944,00€ καλύφθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Κατά την παραλαβή του οχήματος το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου κ. Σωτήρης Πέρρας, αλλά και οι εργαζόμενοι καθαριότητας, οι οποία ενημερώθηκαν διεξοδικά για τον χειρισμό και τις δυνατότητες των δύο οχημάτων.

Γραφείο Τύπου


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα