Δ. Τσούπης: Από διευθυντής Καρδιοχειρουργικής έγινε γιατρός στην Κάσο

O Δημήτρης Τσούπης άφησε τη θέση του διευθυντή Καρδιοχειρουργικής σε ιδιωτικό νοσοκομείο για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους 1.100 κατοίκους της Κάσου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Τσούπης επιλέγει να ασκήσει το λειτούργημά του σε κάποιο νησί της άγονης γραμμής, αφού τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί σε Σέριφο και Νίσυρο, με τους κατοίκους και τους δημάρχους αμφότερων να προσπαθούν να τον κρατήσουν στον τόπο τους με συλλογή υπογραφών και επιστολές στο υπουργείο Υγείας!

Ο ίδιος εξηγεί τα κίνητρα πίσω από την απόφασή του να τιμήσει τον όρκο που είχε δώσει στον Ιπποκράτη προ 30 και πλέον ετών υπηρετώντας σε ευαίσθητες περιοχές της χώρας, μετά από μια λαμπρή καριέρα: «Ήθελα ανέκαθεν να ασκώ την ιατρική χωρίς συμβιβασμούς. Για τον λόγο αυτό δεν είναι λίγες οι φορές που έχω αρνηθεί να πάρω χρήματα από ασθενείς για επεμβάσεις που υπό άλλες συνθήκες θα πλήρωναν εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ. Όταν μια κατάσταση μπορώ να την αντιμετωπίσω μόνος μου, με τα μέσα που διαθέτω, προτιμώ να το κάνω, χωρίς να στείλω έναν ασθενή σε κάποιο άλλο νησί με μεγαλύτερο νοσοκομείο ή στην Αθήνα επειδή φοβάμαι. Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με τους ανθρώπους αυτούς μπορείς να τους προσφέρεις πάρα πολλά».

Πέραν των παραπάνω ο Δ. Τσούπης τονίζει ότι ένας ακόμα λόγος που τον ώθησε στην απόφασή του είναι το… Αιγαίο!

«Με ηρεμεί η θάλασσα. Οι κάτοικοι εδώ με καλοδέχτηκαν και είναι όλοι τους ευγενέστατοι. Η αμεσότητα και η σχέση που χτίζει ένας γιατρός με τους ασθενείς σε τέτοια μέρη είναι μοναδική. Δεν είμαι και πιτσιρίκος πια να πηγαίνω στα μπαράκια. Είμαι 62 ετών. Θέλω ποιότητα και ηρεμία στη ζωή μου. Εδώ την έχω. Είμαι γεμάτος», περιγράφει.

Όσον αφορά τις έκτακτες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ξεκαθαρίζει ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε περιστατικό, αφού η συνεργασία με το ΕΚΑΒ και το Πολεμικό Ναυτικό είναι άψογη, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο είναι επαρκώς εξοπλισμένο, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτο (που ήταν ο άνθρωπος που τον έπεισε να μεταβεί στο νησί) αναμένεται σύντομα να αποκτήσει έναν πλήρως εξοπλισμένο θάλαμο καραντίνας, κατόπιν δωρεάς ντόπιου εφοπλιστή.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα