Δ. Ωραιοκάστρου: Καμία ανοχή σε φαινόμενα βίας και διακρίσεων σε βάρος των γυναικών

Δ. Ωραιοκάστρου: Καμία ανοχή σε φαινόμενα βίας και διακρίσεων σε βάρος των γυναικών

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πολιτικών Ισότητας των φύλων, Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού, υποστηρίζουν την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη βία κατά των γυναικών, που ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου 2021 το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, ως αρμόδιος κρατικός φορέας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Με αφορμή την σημερινή ημέρα, 25 Νοεμβρίου, που έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ο Δήμος Ωραιοκάστρου υπενθυμίζει πως:

  • Κάθε γυναίκα που βιώνει περιστατικά βίας (έμφυλη ή ενδοοικογενειακή) μπορεί να καλέσει στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 ή να στείλει email στο : [email protected]
  • Επίσης, μπορεί να απευθυνθεί στα κατά τόπους Συμβουλευτικά Κέντρα. Πληροφορίες για τους τρόπους επικοινωνίας με τα Συμβουλευτικά Κέντρα και τις διευθύνσεις, είναι διαθέσιμα στις ιστοσελίδες isotita.gr και www.womensos.gr

«Δεν έχουμε κανένα περιθώριο χάσιμου χρόνου σε ζητήματα που αφορούν έμφυλες διακρίσεις, παρενοχλήσεις και φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας. Κάθε λεπτό αδράνειας μπορεί να δημιουργήσει ακόμη ένα θύμα. Σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων επισημαίνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θέλουμε καμία γυναίκα να αισθάνεται μόνη. Στέλνουμε μήνυμα πως στεκόμαστε δίπλα τους. Καλούμε τις γυναίκες να μην φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια ή να καταγγείλουν περιστατικά παρενόχλησης και βίας. Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη, καμία ανοχή σε διακρίσεις και σε φαινόμενα βίας», τονίζει η Χριστίνα Ζάπρα, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πολιτικών Ισότητας των φύλων, Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου.

imera kata tis vias gynaikes

imera kata tis vias gynaikes


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα