Εγκατάσταση GPS στον Στόλο Αυτοκινήτων του Δήμου Ασπροπύργου | Δήμος Ασπροπύργου

​Σύστημα ηλεκτρονικού εντοπισμού GPS (Global Positioning System) εγκαθιστά στα 94 δημοτικά αυτοκίνητα που διαθέτει ο Δήμος Ασπροπύργου, ξεκινώντας με το υπηρεσιακό όχημα του Δημάρχου. κ. Νικόλαου Μελετίου. Το GPS θα δίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου το στίγμα των οχημάτων, αυξάνοντας την ασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού που τα κινεί, την ασφάλεια των ίδιων των αυτοκινήτων έναντι κακόβουλων ενεργειών, την τήρηση του Κ.Ο.Κ.  και  την διαχείριση του κόστους καυσίμων, αποφεύγοντας την  όποια αλόγιστη χρήση των οχημάτων και συνεπώς την εξοικονόμηση πόρων.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, μετά την εγκατάσταση του συστήματος στο όχημα του: «Προχωρήσαμε στον εκσυγχρονισμό διαχείρισης των οχημάτων του Δήμου μας με την εγκατάσταση GPS, αναβαθμίζοντας την πολιτική προστασία, τις ψηφιακές υπηρεσίες, την ασφάλεια στους εργαζόμενους μας αλλά και την ασφάλεια της ίδιας της δημόσιας περιουσίας. Εκμεταλλευόμαστε «τα καλά» της ψηφιακής εποχής και τα θέτουμε στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Αειφόρου Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Ποιότητας,  και Αποδοτικότητας, και Αγροτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Νέζης, αρμόδιος για την αποπεράτωση του εν λόγω έργου,  επεσήμανε:  «Εκμεταλλευόμενοι το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things) και τις νέες τεχνολογίες, πλέον  με το σύστημα GPS μπορούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να γνωρίζουμε τη θέση του κάθε οχήματος με τη χρήση των Google Maps, την ταχύτητά του, τις φθορές του αλλά  και τις διαδρομές που εκτελεί καθημερινά. Η ασφάλεια αυξάνεται και η οργάνωση καθίσταται αποτελεσματικότερη για τις  υπηρεσίες, τους  εργαζόμενους και τους δημότες μας. 24 ώρες το 24ωρο πλέον έχουμε «ζωντανή εικόνα» και στα κινητά μας τηλέφωνα, έχοντας απόλυτο έλεγχο του στόλου μας».



Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα