Εθελοντές πολίτες υιοθέτησαν δέντρα στις γειτονιές της Ευκαρπίας

Πληθαίνουν οι αιτήσεις για υιοθεσίες πάρκων ή δέντρων στον Δήμο Παύλου Μελά,  εδώ και χρόνια και αυτό αποτελεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για την αρμόδια υπηρεσία Πρασίνου. Σύμφωνα με την Απόφαση 534/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου, εθελοντικές ομάδες, Σύλλογοι, Σωματεία, Σχολεία και μεμονωμένοι πολίτες μπορούν να υιοθετήσουν δέντρα ή πάρκα και να αναλάβουν την ευθύνη της καθαριότητας και συντήρησής τους.

Οι υιοθεσίες γίνονται είτε στις θέσεις των παλιών ξερών δέντρων, τα οποία εκριζώνονται με σκοπό αφενός να διατηρηθεί όπου είναι επιτρεπτό το αστικό πράσινο είτε σε νέα σημεία που υπάρχει έλλειψη πρασίνου.

Το τελευταίο διάστημα εθελοντές από την Ευκαρπία με μεγάλη στοργή μεταφύτευσαν και υιοθέτησαν 80 μικρά κωνοφόρα και καρποφόρα δέντρα από το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στις Εργατικές Κατοικίες Ευκαρπίας δίπλα στο αστικό ρέμα. Μια άλλη ομάδα πολιτών υιοθέτησε 5 νέα δέντρα (πλατανομουριές) που φυτεύτηκαν από την υπηρεσία Πρασίνου στο Πάρκο Αγίας Σοφίας, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Εγνατίας και Ηφαίστου.

Στο πλαίσιο λοιπόν της πετυχημένης δράσης «ΥΙΟΘΕΤΩ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ», που αποτελεί θεσμό για τον Δήμο Παύλου Μελά, προβάλλονται τα μηνύματα του Εθελοντισμού και της προστασίας του Περιβάλλοντος.

Οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν απευθυνόμενοι στην αρμόδια υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Παύλου Μελά στο 2313 302348, 49 ή στην υπηρεσία  αιτημάτων στο 2313 302830.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Εθελοντισμού και Αθλητισμού Σάκης Λαζαρίδης ευχαρίστησε τους εθελοντές για τις ουσιαστικές και συμβολικές ενέργειές τους, που συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας της γειτονιάς τους και παράλληλα αποτελούν πρότυπα σεβασμού προς το Περιβάλλον και το δημόσιο χώρο για τους συμπολίτες τους.

Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα