Εθελοντική αιμοδοσία, 29/08/2021 – Δήμος Μετσόβου

Οι καθημερινές ανάγκες αίματος στη χώρα μας για την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων και έκτακτων περιστατικών είναι τεράστιες και η εθελοντική προσφορά αίματος είναι ο μοναδικός τρόπος κάλυψης των αναγκών αυτών.

Ο Δήμος Μετσόβου, σε συνεργασία με το Π.Γ.Ν.Ι. διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία και ο Δήμαρχος Μετσόβου, Κώστας Τζαφέας, καλεί τους πολίτες του Δήμου να δώσουν το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ελπίδας, συμμετέχοντας στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αντιμετώπισης του Covid-19, την Κυριακή 29 Αυγούστου από τις 9:30π.μ. έως και 2:00μ.μ. στο χώρο του δημαρχείου (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου) στο Μέτσοβο.

Στόχος της είναι η ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Μετσόβου, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμπολιτών μας που θα χρειαστούν μετάγγιση αίματος.

Η αιμοδοσία είναι απλή, ανώδυνη και ασφαλής διαδικασία και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας. Δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Ο όγκος αίματος που προσφέρεται είναι μόνο το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος του οργανισμού του ανθρώπου και η αναπλήρωσή του γίνεται σε 10 λεπτά.



Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα