Εθελοντική δενδροφύτευση δίπλα στους σχολικούς και αθλητικούς χώρους της Περικλέους στην Άνω Ηλιούπολη

Την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 έλαβε χώρα μια σημαντική εθελοντική δράση δενδροφύτευσης 24 δέντρων και καθαρισμού δημόσιου χώρου πρασίνου, στην Άνω Ηλιούπολη, μεταξύ των οδών Ιθάκης και Περικλέους της ΔΕ Σταυρούπολης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από την εθελοντική ομάδα του Συλλόγου «Σταυρούπολη Ένωση Καλαθοσφαίρισης», με τη συνδρομή του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Παύλου Μελά.

Μέσω δωρεάς της εθελοντικής ομάδας, αγοράστηκαν και φυτεύτηκαν κατά μήκος του βασικού πεζόδρομου μεταξύ των σχολικών μονάδων και του γηπέδου ποδοσφαίρου 20 πλατύφυλλα φυλλοβόλα καλλωπιστικά δέντρα σκίασης, με σκοπό τη δημιουργία μια καλαίσθητης και χρήσιμης – ιδιαίτερα για τους θερινούς μήνες – αλέας, εξωραΐζοντας μεν τη συνολική εικόνα του σχολικού και αθλητικού συμπλέγματος, προσφέροντας δε μια μελλοντική όαση στους περιπατητές και εν γένει χρήστες του χώρου.

Επιπλέον, φυτεύτηκαν δύο δέντρα επί της Περικλέους, απέναντι από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» και άλλα δύο στο πάρκο Σόλωνος, έξω από τον Βοτανικό Κήπο. Συνολικά έγινε φύτευση 24 δέντρων, όπως πλατανομουριές, σφενδάμια, φλαμουριές, φράξοι και γκίνγκο μπιλόμπα.

Με κύριο οργανωτή τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Σάκη Λαζαρίδη και ταυτόχρονα με την καθοριστική συμβολή του εμπνευστή της δράσης Τριαντάφυλλου Πασχαλίδη που πρόσφερε τα 24 δέντρα, με την εθελοντική εργασία των μελών του Συλλόγου, αλλά και με την προετοιμασία του χώρου από το προσωπικό του Τμήματος Πρασίνου, η δράση ολοκληρώθηκε τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Μετά το πέρας των εργασιών δενδροφύτευσης και καθαρισμού του περιβάλλοντα χώρου, ο Δήμος υπέγραψε συμφωνητικό υιοθεσίας με την εθελοντική ομάδα του Συλλόγου «Σταυρούπολη Ένωση Καλαθοσφαίρισης», που θα έχει πλέον τη γενική ευθύνη ανάπτυξης και προστασίας των νέων δέντρων.

Στη δράση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλέξανδρος Χεμπεκίδης, ο Γραμματέας Χρήστος Βοζίκης, ο Ταμίας του Συλλόγου και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παύλου Μελά Κίμων Σαραφίδης και αντιπροσωπεία από μικρούς αθλητές.

Με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησία, όλοι μαζί, σεβόμαστε το δημόσιο χώρο, προστατεύουμε και αγαπάμε το πράσινο σε κάθε γειτονιά και συμμετέχουμε σε δράσεις, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την καλύτερη ποιότητα ζωής.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα