Εκδήλωση βράβευσης για τη σχολική δράση «Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει» 2020-2021

Εκδήλωση βράβευσης για τη σχολική δράση «Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει» 2020-2021 – Συγκεντρώθηκαν πάνω από 32.900 πόντοι επιβράβευσης από τα μέλη της πλατφόρμας

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στο 4ο Δημοτικό Ταύρου, για τη συμμετοχή τους στη δράση ευαισθητοποίησης «Πάμε Ανακύκλωση» 2020-2021.

Την ημέρα της βράβευσης, τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, έλαβαν από ένα χρηστικό και ένα συμβολικό δώρο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

Υπενθυμίζουμε, πως στη σχολική δράση «Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει» 2020-2021 οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, σε τρία ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό και μπαταρίες). Ανεξαρτήτως του μικρού διαστήματος, που ήταν εφικτή η ανακύκλωση εντός των σχολικών μονάδων, λόγω της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά  32.930 πόντων επιβράβευσης.

Οι ανωτέρω σχολική δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen σε συνεργασία Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Μοσχάτου – Ταύρου, τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την Περιφέρεια Αττικής. Τις δράσεις υποστήριξαν η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (σύστημα ανακύκλωσης μπλε κάδου), η Combatt (συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης μπαταριών οχημάτων και η  Recycom (εταιρεία ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων).

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ.  Ανδρέας Ευθυμίου, κατά την ομιλία του στην έναρξη της εκδήλωσης, ευχαρίστησε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς για τη σημαντική ανταπόκρισή και στήριξή τους στις περιβαλλοντικές δράσεις για την ανακύκλωση. Επιπλέον, συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν τόσο στη διοργάνωση των δράσεων, όσο και της εκδήλωσης.

Λίγα λόγια από τους υποστηρικτές της σχολικής δράσης, αναφέρονται παρακάτω:

Marketing & Communications Specialist ‘’COMBATT’’ κα Καψιμαλάκου Μαρία:

«Στη COMBATT, μια από τις βασικές μας προτεραιότητες, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας γύρω από τα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας. Με χαρά λοιπόν στηρίζουμε τις δράσεις του σχολικού μαραθωνίου και συγχαίρουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις. Η συμβολή όλων μας μετράει!.»

Στόχος κάθε χρόνο, όπως και φέτος, είναι τα παιδιά να μάθουν να ανακυκλώνουν σωστά τα ήδη υπάρχοντα υλικά που έχουν σπίτι τους, καθώς και να αντικαταστήσουν στην καθημερινότητά τους τα πλαστικά μίας χρήσης. Ευελπιστούμε την επόμενη σχολική χρονιά οι δράσεις να αυξηθούν και να υλοποιηθούν χωρίς περαιτέρω υγειονομικούς περιορισμούς.

Δείτε παρακάτω την κατάταξη των σχολείων που βραβεύθηκαν:

  • 4ο Δημοτικό Ταύρου
  • 4ο Νηπιαγωγείο Ταύρου
  • 5ο Νηπιαγωγείο Μοσχάτου
  • 2ο Δημοτικό Μοσχάτου


Πηγή
Author: vikonomou

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα