Ενισχύθηκε με νέα αίθουσα και Βρεφικό Τμήμα ο 1ος Παιδικός Σταθμός Ζεφυρίου – Δήμος Φυλής






Ενισχύθηκε με νέα αίθουσα και Βρεφικό Τμήμα ο 1ος Παιδικός Σταθμός Ζεφυρίου – Δήμος Φυλής


















Γραμμή Δημότη: 15691

Μία νέα αίθουσα απέκτησε ο 1ος Παιδικός Σταθμός Ζεφυρίου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που προέκυψαν με τη δημιουργία Βρεφικού Τμήματος από τη φετινή σχολική χρονιά.


Πρόκειται για προκατασκευασμένη αίθουσα υψηλών προδιαγραφών με πλήρη αυτονομία ως προς τις λειτουργίες και τη χρήση της, που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες λειτουργίας ενός τμήματος. Η νέα αίθουσα, συνολικού εμβαδού 42 τ.μ., διαθέτει χώρο κουζίνας και τουαλέτες και είναι πλήρως εξοπλισμένη με αυτόνομο σύστημα ψύξης – θέρμανσης (air-condition), θερμομόνωση, σύστημα συναγερμού, πυρασφάλεια, αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και αλεξικέραυνο.

Με τη νέα αίθουσα και τη δημιουργία του Βρεφικού Τμήματος, ο 1ος Παιδικός Σταθμός εξυπηρετεί καλύτερα τους γονείς της γύρω περιοχής, οι οποίοι πλέον δεν χρειάζεται να μεταφέρουν τα βρέφη τους στον 2ο Παιδικό Σταθμό που βρίσκεται μακριά. Παράλληλα, συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία του Βρεφικού Τμήματος του 2ου Παιδικού Σταθμού.

Η μελέτη για την προμήθεια της νέας αίθουσας έγινε με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας υπό τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα, ο οποίος παρέστη και στην τοποθέτηση, και η αίθουσα αγοράστηκε με πόρους του ΝΠΔΔ Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Ζεφυρίου.

«Η προσθήκη νέας αίθουσας κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του 1ου Παιδικού Σταθμού, που προέκυψαν μετά τη δημιουργία του Βρεφικού Τμήματος, το οποίο έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις και άδειες κι έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του φιλοξενώντας 28 βρέφη», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος ο οποίος ευχαρίστησε τον Θανάση Σχίζα για τη διαχρονικά άψογη συνεργασία του.

«Η διαρκής αναβάθμιση και ενίσχυση των υποδομών της προσχολικής αγωγής αποτελεί για μας σημαντική προτεραιότητα προκειμένου να παρέχουμε ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον για την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών στα πρώτα τους βήματα στην κοινωνία. Ταυτόχρονα στεκόμαστε αρωγοί στην ελληνική οικογένεια απαλλάσσοντας τους γονείς τους από το άγχος και το κόστος της διαπαιδαγώγησης των παιδιών της προσχολικής ηλικίας, ενώ διευκολύνουμε και όσους γονείς εργάζονται, να ασχοληθούν με την εργασία τους χωρίς αγωνία για τα παιδιά», τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Please ensure Javascript is enabled for purposes of

website accessibility

Ψηφιακή Εργαλειοθήκη


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα