-Εννιά Παξινοί ανάμεσα στους χιλιάδες δρομείς του 38ου Μαραθώνιου Αθηνών

Εννιά Παξινοί ανάμεσα στους χιλιάδες δρομείς του 38ου Μαραθώνιου Αθηνών

Παραδοσιακά πια, Παξινοί αθλητές συμμετέχουν στον ετήσιο Μαραθώνιο Αθηνών. Όπως τα τελευταία 9 χρόνια, έτσι και φέτος, αθλητές των Παξών συμμετείχαμε και τερματίσαμε στον 38ο Μαραθώνιο Αθηνών. Μάλιστα, οι Παξινοί  δρομείς τερματίσαμε σε πολύ καλούς χρόνους, καθώς προετοιμαζόμασταν καιρό στο νησί μας, είτε ομαδικά, είτε κατά μόνας. Είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή μας αλλά και από το στόχο μας. Ευχόμαστε κάθε χρόνο να έχουμε  τη δυνατότητα να συμμετέχουμε  στην αθλητική αυτή εκδήλωση, παρακινώντας και άλλους συντοπίτες μας να το κάνουν, ώστε κάθε χρονιά η ομάδα μας να είναι πολυμελής και αυξανόμενη.

Ποιοι έτρεξαν

1.Νίκος Δαλιέτος από το Σύλλογο MDA 10χλμ

2. Τζίμης Τσιμπίδας 42 χλμ

3.  Στα 10 χλμ επίσης οι :     ΆκηςΠέτρουΒούλα ΑπέργηΣπύρος ΚοντάρηςΝίκη ΚοντονήΔημήτρης ΑρώνηςΑνδρέας Μάστορας του Αρίστου και Γιάννης Καραμαζάνης

Να σημειωθεί πως υπήρξαν φέτος σημαντικές απουσίες αθλητών που συμμετείχαν για χρόνια σε αυτή τη σπουδαία εκδήλωση.

Με τη συμμετοχή μας πιστεύουμε πως προάγουμε το πνεύμα του Αθλητισμού και ευχόμαστε μα είμαστε υγιείς και να συμμετέχουμε εκ νέου του χρόνου, στοχεύοντας σε ακόμη καλύτερους χρόνους.

Ένα χρόνο μετά…

Ο 38ος Μαραθώνιος διοργανώθηκε στις 13 και 14 Νοεμβρίου, μετά από ένα χρόνο παύσης, εξαιτίας της πανδημίας. Έτσι, στις 09:00 το πρωί της 14ης Νοεμβρίου, δόθηκε ξανά η εκκίνηση στην ιστορική αφετηρία του Μαραθώνα για τον 38ο αγώνα. Μία διαδρομή 42.195 μέτρων και ένας αγώνας γεμάτος Ιστορία, «δημιουργώντας» με τη σειρά του με ιστορίες τους άλλους Μαραθώνιους αγώνες, οι οποίοι «φιλοξενούνται» είτε σε πόλεις, είτε αποτελούν μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων. Ιστορίες, άγνωστες , παράξενες, όμορφες, μοναδικές. Μία από αυτές, ξεχωριστή, και ο Μαραθώνιος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σεντ Λούις το 1904,-οι τρίτοι στη σύγχρονη εποχή μετά εκείνους στην Αθήνα το 1896 και το 1900 στο Παρίσι.

Να θυμίσουμε, πως στον 38ο αυθεντικό Μαραθώνιο, συμμετείχαν  δρομείς από 83 χώρες.

Σταυρούλα Απέργη




Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα