Επέστρεψε βιβλία σχεδόν έναν αιώνα μετά τον δανεισμό τους από βιβλιοθήκη

Ένας άνδρας στη Μασαχουσέτη επέστρεψε στη δημόσια βιβλιοθήκη του Σόμερβιλ κάποια βιβλία, ο δανεισμός των οποίων είχε γίνει τη δεκαετία του 1920 και του 1930.  

Ο 63χρονος Μπομπ Αλβαρέζ βρήκε τα βιβλία στο υπόγειο του σπιτιού του, μέσα σε ένα ξύλινο κουτί, σύμφωνα με την Boston Globe.

Τα βιβλία βρίσκονταν μέσα στο κουτί, αποθηκευμένα στη σοφίτα του σπιτιού της οικογένειάς του στο Σόμερβιλ μέχρι το 2010, όταν πουλήθηκε η οικία. Ο Αλβαρέζ μετακίνησε το κουτί και άλλα αντικείμενα στο υπόγειο του του δικού σπιτιού και μέχρι τον προηγούμενο μήνα δεν είχε κοιτάξει τι περιείχε.

Τα βιβλία ήταν της θείας του, Έλεν Γκοντίμις, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 16 ετών το 1937 λόγω γρίπης, σύμφωνα με την εφημερίδα. Πίσω της άφησε 39 βιβλία. Κάποια από αυτά ανήκαν σε σχολεία του Σόμερβιλ, άλλα ήταν της δημόσιας βιβλιοθήκης και κάποια ήταν δικά της.

Όταν βρήκε τα βιβλία, ο Αλβαρέζ τα επέστρεψε, δίχως να πληρώσει πρόστιμο για την καθυστέρηση, καθώς η δημόσια βιβλιοθήκη του Σόμερβιλ εγκατέλειψε αυτή την πρακτική από την 1η Ιουλίου.

Κάποια από τα βιβλία εκτίθενται αυτή τη στιγμή στη δυτική πτέρυγα της βιβλιοθήκης, με ένα σημείωμα που εξηγεί πώς αυτά επέστρεψαν στο «σπίτι» τους, δεκαετίες μετά τον δανεισμό τους. 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα χειροποίητο κολιέ καρδιά με χάντρες miyuki

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα υπέροχο χειροποίητο κολιέ καρδιά με χάντρες miyuki!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα