Επίσημη έναρξη των εργασιών ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά

Η Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 προστέθηκε στις σημαντικές ημερομηνίες των τελευταίων ετών για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, καθώς ξεκίνησαν επίσημα οι εργασίες που θα μεταμορφώσουν τον παραχωρημένο στον Δήμο Παύλου Μελά χώρο των 340 στρεμμάτων, σε Μητροπολιτικό Πάρκο της ευρύτερης Θεσσαλονίκης.

Οι κατεδαφίσεις κτηρίων και βοηθητικών κτισμάτων που χωροθετούνται κυρίως στη βορειοδυτική πλευρά του μεγάλου ελεύθερου αδόμητου χώρου, αποτελούν την πρώτη ουσιαστική παρέμβαση που συμπεριλαμβάνεται στο έργο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε Κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά».

«Σήμερα είναι μια ημέρα χαράς και συγκίνησης για τον δήμο Παύλου Μελά καθώς το όραμα γίνεται πράξη, με την έναρξη ενός μεγάλου έργου που η τοπική κοινωνία προσδοκούσε τα τελευταία 35 χρόνια. Πρόκειται για ένα τεράστιο project, ένα από τα πιο σημαντικά που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και το οποίο ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2023 για να παραδοθεί προς χρήση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης της πόλης μας που παρακολούθησαν τις πρώτες εργασίες κατεδάφισης, υπό την εποπτεία της κ. Μίνας Παπαδιαμαντή, Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά και του κ. Αθανάσιου Παπανικολάου, εκπροσώπου της κοινοπραξίας Δυναμική Έργων Α.Ε. – Τεχνική Ανάπτυξη Α.Τ.Ε.Β.Ε.

Για την ιστορία, οι κατεδαφίσεις επτά κτηρίων και άλλων ερειπίων ξεκινούν με τα κτήρια Κ2, Μ2, Μ ενώ αυτές τις ημέρες θα πραγματοποιηθεί κοπή και κλάδευση των ξερών δένδρων.

Στο συγκεκριμένο έργο που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», περιλαμβάνονται όλες οι βασικές εργασίες μετατροπής του περιβάλλοντος του πρώην στρατοπέδου σε μητροπολιτικό πάρκο και αφορούν:

α) βασικές υποδομές άρδευσης, ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού,

β) εργασίες περιβαλλοντικής αναβάθμισης δηλαδή βελτίωση εδάφους, κοπή ξερών επικίνδυνων δέντρων, συντήρηση-καθαρισμός υφιστάμενου πρασίνου και νέες φυτεύσεις,

γ) κατεδαφίσεις κτισμάτων,

δ) οριοθέτηση του χώρου, προσβάσεις, είσοδοι – έξοδοι πεζών και χώρων στάθμευσης,

ε) προσωρινά μέτρα ασφαλείας διατηρητέων κτηρίων,

στ) χάραξη – προσδιορισμός βασικών διαδρομών

ζ) κατασκευή τριών αναψυκτηρίων παρασκευαστηρίων

η) εξοπλισμός πάρκου με καθιστικά, στέγαστρα, εξέδρες παιχνιδιού κ.α. και διαμόρφωση χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων, προς την απόδοση του υπαίθριου χώρου σε κοινή χρήση και την ενσωμάτωση του πάρκου στον αστικό ιστό και τη ζωή της πόλης.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα