Επίστρωση τμήματος οδού με ασφαλτικό υλικό που περιέχει ανακυκλωμένο πλαστικό – Δήμος Νέας Προποντίδας

Πιλοτική εφαρμογή ασφαλτόστρωσης 400 περίπου μέτρων με ασφαλτόμιγμα, που σε ποσοστό κάτω του 10 τοις εκατό, περιέχει ανακυκλωμένο πλαστικό πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας. Η αρχή έγινε στον Δήμο μας και συγκεκριμένα στα Ν. Μουδανιά στον επαρχιακό δρόμο Ν. Μουδανιών – Ν. Φλογητών, σε τμήμα οδού ανάμεσα στο Λαογραφικό Μουσείο και το ξενοδοχείο IKOS.

Το εγχείρημα προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών εκλεκτών προσκεκλημένων ειδικών σε θέματα υποδομών. Ενδεικτικό είναι ότι εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Μακεδονία κα Μαρία Αντωνίου Μαρία Αντωνίου, η οποία εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης για χρήση μεθόδων φιλικότερων για το περιβάλλον.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση: ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Πρόιος, η εκπρόσωπος  της ΑΝΑΚΕΜ, Όλγα Λαμπρή και άλλοι επίσημοι, καθώς και μαθητές του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών.

Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς αναφέρθηκε στη γενικότερη δράση του Δήμου για την ανακύκλωση αλλά και στις δυσκολίες που παρουσιάζονται. Αναφορικά με τη συγκεκριμένη δράση   αναφέρθηκε στο πρωτοπόρο υλικό ασφαλτόστρωσης από ανακυκλωμένο πλαστικό, που είναι ευρέως γνωστό στο εξωτερικό αλλά όχι ακόμη στη χώρα μας. “Ευχή όλων μας η συγκεκριμένη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τους αρμοδίους, ώστε να εξεταστεί σαν διέξοδος για τη διαχείριση των μεγάλων ποσοτήτων πλαστικών” τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τη δράση της εταιρείας “Macrebur” και το άνοιγμα της στη ελληνική αγορά μίλησε ο εκπρόσωπός της κ. Λ. Φαναριώτης. Στην επεξεργασία και στα πλεονεκτήματα του υλικού αναφέρθηκε ο Γ. Κουμιώτης, εκπρόσωπος της εταιρείας “ΔΡΟΜΩΝ Α.Κ.Τ.Ε.”.

Ευχαριστούμε την εταιρεία “Macrebur” (MacRebur, The Plastic Road Company), για τη διάθεση της πρώτης ύλης, καθώς και την Τεχνική Εταιρεία “Δρόμων Α.Κ.Τ.Ε” για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση της επίστρωσης.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα