Εργαλείο πολιτισμού & μουσικής παιδείας το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης | ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώνεται μια πρώτη περίοδος (από 01/09/2019 μέχρι σήμερα) που, με την καθοδήγηση της Δημοτικής Αρχής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, το Ωδείο του Δήμου (ΔΩΚ) μπήκε σε μια νέα εποχή δράσεων και δραστηριοτήτων, αρχικά υπό την προεδρία της Δημοτικής Συμβούλου, Μαρίας Τερζίδου και στη συνέχεια υπό την προεδρία του Δημοτικού Συμβούλου, Αθανάσιου Αναγνώστου.

Κύριος στόχος της νέας Διοίκησης υπήρξε, εξαρχής, η οργάνωση – εκσυγχρονισμός της Γραμματείας του ΔΩΚ, η ανάπτυξη αμεσότερης επικοινωνίας με τους μαθητές και τους γονείς/κηδεμόνες τους, καθώς και η συνεχής μέριμνα για επαρκή κάλυψη (στο μέτρο του δυνατού) σημαντικών ελλείψεων σε υποδομές κ.α.

Στο χρονικό αυτό διάστημα ενισχύθηκε το κοινωνικό πρόσωπο του ΔΩΚ με την αριθμητική αύξηση και ποιοτική διεύρυνση των κοινωνικών ομάδων που δικαιούνται οικονομική ελάφρυνση, όπως οι μονογονεϊκές οικογένειες, τα ΑμεΑ, οι μαθητές που διαμένουν εκτός πόλης Κατερίνης, καθώς και οι εργαζόμενοι ΔΩΚ. Επιπρόσθετα, το 10% από τον συνολικό αριθμό των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου είναι ωφελούμενοι μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης λόγω ανεργίας και εξαιρετικά χαμηλού εισοδήματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε υπόψη του τις εκπαιδευτικές προτάσεις των καθηγητών, με τη δημιουργία νέων τμημάτων φοίτησης, όπως το προπαρασκευαστικό τμήμα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια Μουσικών Σπουδών, δωρεάν σεμινάρια γνωριμίας με τη Μουσική σε παιδιά Δημοτικού, συμμετοχή των παιδικών τμημάτων Χορωδίας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.ά.

Επιπλέον, ξεκίνησαν οι διαδικασίες ένταξης του ΔΩΚ σε προγράμματα ERASMUS, αποφασίσθηκε η δημιουργία δικτύου χορηγών με συγκεκριμένες κατηγορίες και προνόμια, συντάχθηκε κανονισμός φιλοξενίας συλλόγων & πολιτιστικών φορέων του Δήμου Κατερίνης με αποτέλεσμα τη φιλοξενία δύο αξιόλογων χορωδιών της πόλης μας (Μικτή Χορωδία Κατερίνης και Αλκυονίδες) και της ορχήστρας «Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης».

Τέλος, εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε το 24ο Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργάνωσε διαδικτυακά το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα του, μαζί με εβδομήντα τρεις φιλαρμονικές ορχήστρες από Ελλάδα και Κύπρο, έδωσε δυναμικό παρόν στον εορτασμό των 200 χρόνων ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, συμπράττοντας διαδικτυακά στην εκτέλεση του εμβατηρίου “25η Μαρτίου”.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Αθανάσιος Αναγνώστου, ανέφερε ότι «Το ΔΩΚ, στη δύσκολη συγκυρία του κορωνοϊού, ακολούθησε πιστά και με επιτυχία την εξ αποστάσεως συνέχιση της διδασκαλίας των μαθητών του, με αποτέλεσμα η επαναφορά του σε λειτουργία να γίνει με εκπαιδευτική αρτιότητα και να οδηγηθεί στην ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, με την επιτυχή διενέργεια προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων.

Σε μία δύσκολη και για την μουσική Παιδεία σχολική χρονιά, η Διοίκηση του ΔΩΚ, τροποποίησε τους στόχους και τις προτεραιότητές της με βασικό γνώμονα τη βέλτιστη σπουδή των μαθητών και την υγειονομική ασφάλεια όλων.

Με την καθοδήγηση του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου συνεχίζουμε το έργο και την αποστολή μας. Στόχος μας η δημιουργία φυτωρίου νέων μουσικών και η συνέχιση της παράδοσης του Δημοτικού Ωδείου να αναδεικνύει μουσικά ταλέντα και σημαντικούς καλλιτέχνες που διαφημίζουν την Κατερίνη μας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό».


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα