Ευρωπαϊκό κολύμβησης: «Χάλκινη» η Ντουντουνάκη στα 50μ. πεταλούδα

Με δύο μετάλλια και ένα πανελλήνιο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν για τα ελληνικά χρώματα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών του Καζάν (25άρα πισίνα).

Ο Ανδρέας Βαζαίος ήρθε δεύτερος στα 100μ. μικτής ατομικής και η Άννα Ντουντουνάκη τρίτη στα 50μ. πεταλούδας και, μάλιστα, με πανελλήνιο ρεκόρ. Η ελληνική αποστολή κατέκτησε, συνολικά, πέντε μετάλλια σε αυτή τη διοργάνωση.

Η Άννα Ντουντουνάκη ήταν εκπληκτική. Στα 50μ. πεταλούδας ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με πανελλήνιο ρεκόρ 25.09 (η ίδια είχε 25.22 από τον χθεσινό ημιτελικό), και ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου.

Η «χρυσή πεταλούδα» της ελληνικής κολύμβησης, μετά το ασημένιο στα 100μ., πρόσθεσε στη συλλογή της και το χάλκινο από τους αγώνες του Καζάν. Νικήτρια ήταν η Σάρα Σέστρεμ (Σουηδία) 24.50, με δεύτερη την Ολλανδέζα Μάικε Ντε Βάαρτ με 24.97. Στην 3η θέση, μαζί με την Ελληνίδα, ανέβηκε και η Ιταλίδα Σίλβια ντι Πιέτρο.

Νωρίτερα, ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 200 μ. Μικτής Ατομικής Ανδρέας Βαζαίος ήρθε 2ος στον τελικό των 100 μέτρων Μικτής Ατομικής, με επίδοση 51.72.

Με τα δύο μετάλλια των Ντουντουνάκη και Βαζαίου η ελληνική συλλογή από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα 25αρας πισίνας έφτασε τα 18.

Η ελληνική αποστολή στο Καζάν έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα