Εύκολη και γρήγορη σαλάτα του σεφ!

Με φρέσκα λαχανικά από κήπο, μοναδική σως και βραστό αβγό χωριάτικο. Ενα γρήγορο γεύμα από μόνο του που δίνει χρώμα και σε άλλα πιάτα!  Ιδανική για κάθε περίσταση!

Το όνομα που πολύ συχνά συνδέεται με την ιστορία της περίφημης αυτής σαλάτας είναι ο Louis Diat, σεφ του ξενοδοχείου Ritz-Carlton στην Νέα Υόρκη το 1940. Άλλοι την αποδίδουν στον σεφ Victor Seydoux του ξενοδοχείου Statler στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης και άλλοι στον σεφ Jacques Roser του ξενοδοχείου Πενσυλβάνια στην ίδια πόλη. Είναι πολύ δημοφιλής και ένα είναι το σίγουρο… Ότι πρόκειται για μια δροσιστική σαλάτα που εξαφανίζεται πρώτη από τα τραπέζια.

Υλικά για τη σαλάτα

1 αγγούρι, κομμένο, 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή μια ντομάτα μεγάλη, 4 φέτες ζαμπόν, κομμένες, 3 φέτες τυρί gouda, κομμένο , 3 φετες τυρί μοτσαρέλα, κομμένη σε κυβάκια, 3 αυγά, βρασμένα και κομμένα στην μέση, ½ iceberg κομμένο σε χοντρά κομμάτια, ½ λόλα κόκκινη, κομμένη σε χοντρά κομμάτια, ½ λόλα πράσινη, κομμένη σε χοντρά κομμάτια

Για το dressing: 150 γρ. μαγιονέζα, 80 γρ κέτσαπ, 2 κ.γ. κονιάκ, 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση για το dressing: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Εκτέλεση: Κόβουμε τα υλικά για τη σαλάτα. Τα τοποθετούμε σε μία σαλατιέρα εκτός από τα αυγά και τα ανακατεύουμε προσεκτικά.
Ρίχνουμε το dressing και προσθέτουμε τα αβγά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online


Πηγή
Author: Best News Author

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα