Ζω εδώ! Απογράφομαι στον Δήμο Ωραιοκάστρου, δίνω δύναμη στον τόπο μου!

Ζω εδώ! Απογράφομαι στον Δήμο Ωραιοκάστρου, δίνω δύναμη στον τόπο μου!

Εκστρατεία ενημέρωσης για τη χρησιμότητα και τα οφέλη της απογραφής ξεκίνησε ο Δήμος Ωραιοκάστρου, με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να απογραφούν στις περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου όπου διαμένουν, ώστε να δώσουν μεγαλύτερη δύναμη στη δημοτική αρχή για να διεκδικήσει περισσότερους πόρους και περισσότερα έργα.

Η απογραφή είναι μια ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη διαδικασία για την τοπική κοινωνία, καθώς θα προκύψουν δεδομένα που επηρεάζουν την ζωή των πολιτών για την επόμενη 10ετία. Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή των πολιτών στην απογραφή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η χρηματοδότηση που θα μπορεί να εξασφαλίσει η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου για την υλοποίηση έργων, αναπτυξιακών δράσεων και πρωτοβουλιών.

Με το σύνθημα «Ζω εδώ! Απογράφομαι στον Δήμο Ωραιοκάστρου» η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου μέσω βίντεο, γραφιστικών και πληροφοριών που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου και στη σελίδα στο Facebook και προωθούνται στα μέσα ενημέρωσης, καθώς επίσης και μέσω αφισών που θα αναρτηθούν σε δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία του Δήμου καλεί τους πολίτες να απογραφούν στο Δήμο Ωραιοκάστρου, ενώ τούς ενημερώνει για την διαδικασία.

«Η συμμετοχή όλων μας στην απογραφή είναι σημαντική και καθοριστική, καθώς μπορούμε να ενισχύσουμε την δύναμη του Δήμου μας και έτσι να διεκδικήσουμε περισσότερους πόρους και περισσότερα έργα», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Ο πληθυσμιακά ενισχυμένος Δήμος είναι πιο δυνατός Δήμος, μιας και ο αριθμός του πληθυσμού καθορίζει:

  • Το ύψος των χρηματοδοτήσεων που θα λάβει ο Δήμος για την υλοποίηση έργων και υποδομών την επόμενη 10ετία.
  • Την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων από την Πολιτεία.
  • Την μεγαλύτερη αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για πολλούς τομείς, όπως υγεία, παιδεία, ποιότητα ζωής.

apografi oraiokastro

apografi oraiokastro

Πως διενεργείται η Απογραφή 2021

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου οι περίπου 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία.

Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του.

Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις / διευκρινίσεις.

Από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Επίσης είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19.

apografi oraiokastro 3

apografi oraiokastro 3


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα